Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ignalinos policija aiškinasi paslaptingą 26 metų senumo istoriją

Ignalinos policija bando nustatyti aplinkybes nelaimės, prieš 26 metus įvykusios Ažvinčių ežere. Tyrimas pradėtas žvejui iš ežero ištraukus žmogaus kaulą.
Ežeras
Ežeras / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Ažvintis Ignalina

Kaip 15min.lt žurnalistui trečiadienio ryte pasakojo Ignalinos policijos komisariato Kriminalinės policijos skyriaus viršininkas Darius Dailyda, ties Švedriškės kaimu Ažvinčių ežere žvejojančiam vyrui ant kabliuko užkibo žmogaus kaulas.

„Žmogus pranešė mums. Matyti, kad tai žmogaus kaulas. Buvo įtarta, kad toje vietoje gali būti ir daugiau žmonių kaulų. Todėl iškvietėme ugniagesius gelbėtojus ir paprašėme patikrinti ežero dugną“, – pasakojo D.Dailyda.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas praneša, kad policija su prašymu patikrinti ežero dugną kreipėsi antradienį apie 8.25 val.

„Utenos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos narai 60 metrų atstumu nuo kranto, 12 metrų gylyje, rado žmogaus kaukolę ir kelis kaulus“, – trečiadienio rytą pranešė ugniagesiai.


Žiūrėti Ignalinos policija aiškinasi seną istoriją didesniame žemėlapyje

D.Dailyda teigia, kad kaulai atiduoti ekspertams. Tuo tarpu vietos gyventojai, pamatę sujudimą ant ežero kranto, priminė, kad dar 1983 metų gegužės 1 dieną šioje vietoje nuskendo žmogus. Tąkart jo ieškota nesėkmingai. Kūnas taip niekada ir nebuvo rastas.

„Žmonės, kurie jau seniai gyvena toje vietoje, pasakojo, kad tai buvo poilsiautojas iš buvusios Tarybų Sąjungos. Čia ežerai yra sulipę vienas prie kito. Tais laikais į šį kraštą ilsėtis traukdavo žmonės iš visos Tarybų Sąjungos“, – sakė Ignalinos kriminalinės policijos vadovas.

Jis tvirtina, kad pareigūnai jau pradėjo aiškintis, kur galėtų būti tų laikų įvykių registravimo žurnalai.

„Blogiausia, kas galėjo nutikti – tie žurnalai jau galėjo būti sunaikinti. Tačiau bandysime ieškoti. Žmonės atsimena pavardes. Reikia sulyginti su įrašais. Ekspertai turėtų atlikti kaulų DNR ekspertizę. Kažkur buvusios Tarybų Sąjungos teritorijoje juk gyvena šito žmogaus artimieji. Be teisinės pagalbos prašymų, nustatant žmogaus tapatybę, neišsiversime“, – sakė policijos pareigūnas.


Žiūrėti Ignalinos policija aiškinasi seną istoriją didesniame žemėlapyje

D.Dailyda pasakoja, kad dideliu kriminalu prieš 26 metus įvykusi istorija policijai kol kas nekvepia. Tąkart nutikusi nelaimė vertinama kaip nelaimingas atsitikimas – žmogus tiesiog nuskendo.

„Mums dabar reikia nustatyti jo tapatybę ir informuoti artimuosius, kad radome palaikus“, – sako D.Dailyda.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius