Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 02 05 /19:12

Įkaitų dramos Ukmergėje laiminga pabaiga: pagrobėjas įkaitais laikytus sūnų bei tėvą atidavė policijai ir pasidavė

Trečiadienio vakarą Ukmergėje laimingai baigėsi visą dieną vykusi įkaitų drama. 11.30 val. gautas pranešimas, kad vyras bute įkaitu paėmė septynmetį sūnų. Į įvykio vietą iškviesti Lietuvos policijos antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ kovotojai. Vėliau įkaitu tapo ir Antano P. tėvas. 42-ejų metų verslininkas Antanas P. reikalavo jam atvežti brolį, su kuriuo norėjo pasikalbėti. 18 val. prie namo privažiavo „Aro“ autobusiukas ir pareigūnai iš laiptinės išvedė įkaitais laikytus Antano sūnų ir tėvą bei patį pagrobėją.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / Vilkmerge.lt nuotr.
 
VIDEO: Pareigūnai išsivežė įkaitu sūnų paėmusį vyrą

Įkaitai – sūnus ir tėvas

Įkaitų drama Ukmergėje, S.Dariaus ir S.Girėno gatvėje, prasidėjo trečiadienį 11.30 val. Tuomet gautas pirmasis pranešimas apie bute vykstančius neramumus. Pirminiais duomenimis, 42 metų Antanas P. įkalino bute savo septynmetį sūnų. Pagrobėjas buvo ginkluotas.

Ukmergės krašto žinių svetainės Vilkmerge.lt duomenimis, į vietą atvyko gausus būrys policijos pareigūnų, budi greitosios pagalbos medikai bei ugniagesiai gelbėtojai, dujininkai.  Taip pat atvyko mobiliosios kuopos bei „Aro“ pareigūnai.

Pasak kaimynų, Antanas P. reikalavo, kad pareigūnai atvežtų jo brolį, su kuriuo jis būtinai nori pasikalbėti.

15min.lt žurnalisto Ukmergėje sutikti keturi Antano P. kaimynai tikino, kad vyras įkaite paėmė ir savo žmoną, tačiau pareigūnai teigė, kad žmonos bute nėra. Pasak kaimynų, Antanas P. reikalavo, kad pareigūnai atvežtų jo brolį, su kuriuo jis būtinai nori pasikalbėti. Tačiau pareigūnai brolio neatvežė. Kaimynai spėjo, kad Antano P. brolis šiuo metu yra Čekijoje, todėl jį bus sudėtinga greitai atvežti.

Vietoj brolio atvyko Antano P. tėvas. Jis įėjo į butą ir ten liko – vyras savo 70-metį tėvą taip pat paėmė įkaitu.

Gatvėje – minios smalsuolių

Pastatas apsuptas policijos. Pirminiais duomenimis, vyriškis ginklą gali laikyti legaliai. Daugiabučio laiptinės, kurioje vyksta įkaitų drama, gyventojai evakuoti. Norintieji užeiti į namus į vidų neįleidžiami. Šeimos butas yra pirmame aukšte, kampinis, jo languose plieskia šviesa. Smalsuolių prašoma laikytis saugaus atstumo.

Šiuo metu uždarytas eismas S.Dariaus ir S.Girėno gatve. Policijos pareigūnai žmonėms neleidžia prieiti prie namo arčiau nei per pusantro šimto metro. Gatvėje susibūrę maždaug pora šimtų smalsuolių, daugiausia – aplinkinių namų gyventojų. Arčiau namo – kelios policijos mašinos, ugniagesių bei medikų automobiliai.

Į įvykio vietą atvyko ir Ukmergės raj. savivaldybės meras Vydas Paknys bei administracijos direktorius Stasys Jackūnas.

Ramus ir negeriantis verslininkas

„Lietuvos ryto TV“ pranešė, kad nedidelę transporto įmonę turinčio vyriškio žmona trečiadienio rytą išvyko į darbą Vilniuje. Vyras su septynmečiu sūnumi liko namuose. Tėvas sūnaus neišleido į mokyklą, maža to, pradėjo skambinėti draugams, nerišliai kalbėti apie žemių pardavimą, kartojo, kad jis niekam sūnaus neatiduos, kad išžudys visus nesąžiningus verslininkus ir t.t.

Neoficialiais duomenimis, vyriškis pastaruoju metu girtaudavo.

Antano P. kaimynai 15min.lt pasakojo, kad vyras užsiima automobilių verslu, iš užsienio varydavo automobilius ir juos parduodavo. Tuo pačiu verslu užsiima ir  brolis, su kuriuo įkaitais šeimą paėmęs vyras būtinai norėjo pasišnekėti. Pasak kaimynų, pastaruoju metu Antanas užsiėmė ir miško verslu.

Kaimynai tikino, kad Antanas nekonfliktiškas, niekada nešėlo, buvo ramus, be psichinių sutrikimų, normalus verslininkas. Vyrai tikino, kad jis ir negėrė.

Derybininkams pavyko susitarti

18 val. prie namo privažiavo „Aro“ autobusiukas ir pareigūnai iš laiptinės išvedė įkaitus – pagrobėjo sūnų bei tėvą. Pareigūnai išsivedė ir pagrobėją Antaną P. bei jį išsivežė. Įkaitų drama baigėsi taikiai.

Įtariamasis buvo sulaikytas ir išvežtas į sveikatos priežiūros įstaigą, nes jo psichikos būklė buvo prasta. Per incidentą niekas nenukentėjo. Pasibaigus operacijai Ukmergės rajono policijos komisariato viršininkas Rolandas Kiškis tvirtino, kad iš Antano P. buvo paimtas savigynai išduotas šaunamasis ginklas. Vyras juo nepasinaudojo.

„Mes buvome gavę pranešimą, kad pilietis, gimęs 1971-aisiais, turintis ginklą galimai kelia grėsmę vaikui, septynerių metų sūnui ir vyresnio amžiaus savo tėvui. Tokia situacija, kad jis su savo antra puse buvo susipykęs. Kadangi kilo grėsmė vaikui, buvo nuspręsta išsikviesti „Aro“ darbuotojus ir derybininkus. Derybų metu vyrą pavyko įtikinti ir jis atidavė vaiką į „Aro“ globą. Ginklą mes paėmėme. Vaikas ir tėvukas saugus. Su vaiku kalbėjome, bendravome, su juo viskas gerai. Vyras buvo panikoje, tą paniką vaikas jautė“, – po operacijos kalbėjo komisariato viršininkas.

VIDEO: Ukmergės rajono PK viršininko komentaras apie įkaitų dramą

Kaimynai Antaną P. mini geruoju

Šalia buto, kuriame vyko laimingai pasibaigusi įkaitų drama, gyvenanti moteris teigė, kad jokių galimos nelaimės ženklų matyti nebuvo. Pasak kaimynės, šeima buvo tvarkinga, septynerių metų sūnus išauklėtas ir paslaugus, o Antanas P. išsiskirdavo mandagumu.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Įvykio vietoje
Tomo Markelevičiaus nuotr./Įvykio vietoje

„Labai geri žmonės. Atrodo, ir nesipykdavo jie. Šeimos vaikas buvo labai protingas ir geras, mano šuniuką dažnai vedžiodavo. Neįsivaizduoju, kas galėjo žmogui atsitikti, kad taip pasielgtų. Visko būna, gal kokių problemų žmogus turėjo“, – pasakojo kaimynystėje gyvenanti moteris.

Moteris, paklausta, ką mano apie pastaruoju metu Ukmergę drebinančius nusikaltimus (sausio 13-osios išvakarėse garsus miesto šachmatininkas V.Šlapikas ištiktas psichozės nužudė žmoną, – red. past.) teigė, kad net ir kaimynystėje įvykęs konfliktas jos neišgąsdino. Gyventoja tvirtino, kad mieste jaučiasi saugi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius