Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiaulių policijos laimikis: bananų dėžėse – 11 kilogramų kokaino

Šiaulių pareigūnai, patikrinę vaisiais ir daržovėmis prekiaujančios įmonės sandėlius, aptiko bananų dėžėse paslėptą didelę kokaino siuntą. Iš viso rasta apie 11 kg kokaino. Praėjusią savaitę didelė kokaino siunta aptikta ir Kaune. Manoma, kad abu įvykiai gali būti susiję.
Šiauliuose aptiktas kokainas
Šiauliuose aptiktas kokainas / Šiaulių apskrities VPK nuotr.

Praėjusį penktadienį Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimo biuro pareigūnai, gavę informacijos iš Kauno apskrities kolegų, kurie  Kaune, vienam prekybos tinklui priklausančiose parduotuvėse ir sandėliuose, aptiko bananų dėžes su kvaišalais, patikrino šio tinklo sandėlius Šiauliuose.

Kauno apskrities policijos Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai  buvo radę  apie 18 kg, įtariama, gryno kokaino siuntą, kuri, pirminiais duomenimis, į Lietuvą galėjo būti atgabenta iš Dominikos Respublikos. Bananus su kokainu į Lietuvą įvežė Kauno bendrovė, prekiaujanti vaisiais bei daržovėmis ir turinti savo padalinių kituose šalies miestuose, tarp jų ir Šiauliuose.

Šiaulių pareigūnai vaisiais bei daržovėmis prekiaujančios įmonės sandėliuose irgi rado tris dėžes, kuriose vietoje bananų buvo paketai su įtarimą keliančiais milteliais. Manoma, kad tai - ta pati  narkotinė medžiaga - kokainas. Jo bendra masė apie 11 kg, o vertė juodojoje rinkoje gali siekti milijonus litų.

Viena versijų - kvaišalai šio prekybos tinklo sandėliuose Kaune ir Šiauliuose  atsidūrė  atsitiktinai, dėl logistikos klaidos. Tačiau pareigūnai neatmeta ir sąmoningo kvaišalų gabenimo tokiu keliu versijos. Dėl neteisėto disponavimo labai dideliu kiekiu narkotinių medžiagų pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius