Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iki dantų apsiginklavęs senukas recidyvistas terorizavo kaimynus

Nedaug trūko, kad panašus į Norvegijos tragediją scenarijus būtų pasikartojęs ir Kaune, nors ir mažesniu mastu. Ne kartą teistas 73 metų Domas Žarkaitis ginklu grasino savo 28 metų kaimynei Loretai M., policija pas jį rado ginklų arsenalą. D.Žarkaitis jau buvo teistas už nužudymą, apie agresyvų jo elgesį kalbėjo ir kiti kaimynai.
zudikas
Butas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Pirmadienį, liepos 25 dieną, Kauno miesto apylinkės prokuratūra pareiškė įtarimus dėl grasinimo nužudyti ir neteisėto ginklų laikymo 73 metų kauniečiui D.Žarkaičiui. Kauno miesto apylinkės teismas leido jį suimti.

Praėjusį šeštadienį, liepos 23 dieną, Kaune E.Ožeškienės gatvėje gyvenanti jauna moteris Loreta M. per plauką išvengė kulkos, kurią ketino paleisti gretimame kambaryje gyvenantis senyvo amžiaus kaimynas D.Žarkaitis.

Name E.Ožeškienės gatvėje, kuriame gyvena šio konflikto dalyviai, yra penki kambariai, priklausantys trims skirtingiems savininkams: panaši sistema, kaip sovietinių laikų „komunalkose“.

Konfliktas kilo, kai Loreta kaimyno kambaryje išgirdo šūvį. Ji pasipiktinusi ėmė tramdyti taip ne vieną kartą besilinksminantį kaimyną D.Žarkaitį. Tuomet išlėkė jo draugė ir puolė mušti Loretą.

Iš paskos išlėkė pats D.Žarkaitis su pistoletu rankose, grasindamas ją nužudyti, vaikėsi koridoriumi. Moteris vos spėjo pasprukti ir pasislėpti pas giminaitį. Ji iškvietė policiją.

Įtariamojo  kambaryje rasti ir paimti du savadarbiai ginklai, 36 statybiniai šoviniai, 6 mažo kalibro šoviniai, du pneumatiniai šautuvai, savadarbis šautuvas ilgu vamzdžiu, savadarbis pistoletas, du savadarbiai šautuvai, revolveris „Blow 38“ su 5 šoviniais, pistoletas „Ekol Major“ su 6 šoviniais, pistoletas „Ekol Voltran“ su 20 šovinių, o taip pat atskirose dėžutėse įvairaus kalibro 2 tūkst. 668 šoviniai ir 113 šratų bei ruošinių savadarbiams ginklams gaminti.

Kaimynai mano, jog paslėptų ginklų ir net sprogmenų anksčiau ne kartą teisto, du kartus už nužudymą, D.Žarkaičio bute gali būti ir daugiau.

Loreta žinojo, kad D.Žarkaičio grasinimai ne iš piršto laužti. Jis 1998 m. buvo nuteistas už Fiodoro Levčanovo, Loretos prosenelio, nužudymą. Jis buvo nušautas tame pačiame kambaryje, kuriame dabar gyvena nuo tos pačios rankos vos nežuvusi jo proanūkė.

D.Žarkaitis susibarė su F.Levčanovu, apkaltinęs, esą pastarojo virtuvėje neteisingai rodo vandens skaitiklis. Netrukus D.Žarkaitis į senuką paleido tris kulkas iš savadarbio pistoleto.

Už šį nusikaltimą D.Žarkaitis buvo nuteistas 13 metų laisvės atėmimo, tačiau realiai už grotų sėdėjo 7 metus.

Ikiteisminį tyrimą dėl grasinimo nužudyti ir nelegalaus ginklų gaminimo ir laikymo atlieka Kauno miesto apylinkės prokuratūra. Namo E.Ožeškienės gatvėje gyventojai tvirtino, jog D.Žarkaitis dažnai būdavo agresyvus, siūlydavo „pavaišinti švinu“. Net D.Žarkaičio draugė teisėsaugininkams prisipažino šiurpdavusi iš baimės, kai jos kalėjimo duonos prisiragavęs bičiulis smagindavosi pyškindamas į orą.

Tame pačiame name įsikūrusios įmonės „Žaidas“ darbuotojai taip pat tvirtino, kad D.Žarkaitis pasižymėjo agresyvumu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius