Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iki gyvos galvos įkalintas „tulpinis“ Virginijus Baltušis neteko sūnaus – vaikas nuskendo

Iki gyvos galvos už itin žiaurius nusikaltimus, tarp jų – dalyvavimą nužudant mažiausiai 22 žmones nuteistą ir bausmę Lukiškėse atliekantį 46 metų Panevėžio Tulpinių grupuotės vadeivą Virginijų Baltušį iš laisvės pasiekė baisi žinia – besimaudydamas nuskendo jo paauglys sūnus, pranešė lrytas.lt
Virginijus Baltušis
Virginijus Baltušis / Sauliaus Chadasevičiaus / 15min nuotr.

Panevėžyje gyvenantis 14-metis V.Baltušio sūnus nuskendo ketvirtadienio popietę. Kartu su trimis draugais jis pėsčiomis nuėjo prie Sanžilės upės, tekančios už kelių kilometrų nuo miesto.

Vėliau paaugliai pasakojo, kad iš vieno neplačios upės kranto į kitą sumanęs nuplaukti vaikinas ėmė keistai elgtis – garsiai kvėpuodamas tai iškildavo virš vandens, tai panirdavo. Du draugai puolė jo gelbėti, tačiau paauglys juos stipriai ėmė traukti gilyn ir, jiems neišlaikius, dingo po vandeniu.

Nedidelė Sanžilės upė, iš pažiūros, atrodo sekli ir nepavojinga. Tačiau vietomis joje yra gilių duobių. Manoma, kad į vieną tokių, siekiančių apie 3 metrus, ir galėjo panirti skęstantis paauglys.

Neoficialiais duomenims, nuskendęs paauglys pastaruoju metu gyveno su močiute. Jo motina išvykusi dirbti į užsienį, o tėvas V.Baltušis atlieka bausmę Lukiškių kalėjime.

V.Baltušis – vienos žiauriausių Lietuvos nusikalstamų gaujų – „Tulpinių“ vadeiva, 2009 metų pavasarį buvo nuteistas laisvės atėmimo iki gyvos galvos bausme. Kartu su juo į teisiamųjų suolą sėdo dar keli gaujos lyderiai – Algimantas Vertelka, Audrius Andrušaitis ir Darius Blinkevičius.

Šiuos panevėžiečius Vilniaus apygardos teismas nuteisė už dalyvavimą nusikalstamo susivienijimo veikloje ir daugybę žiaurių nusikaltimų. Manoma, kad V.Baltušis yra dalyvavęs nužudant mažiausiai 22 žmones, su ne vienu jų yra susidorojęs savomis rankomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius