Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iki gyvos galvos kalėti nuteistas Trakų rajono gyventojas toliau lieka Lukiškių kalėjime

Už itin žiaurų trijų žmonių nužudymą, išžaginimą ir kitus nusikaltimus kalėti iki gyvos galvos nuteistas Trakų rajono gyventojas Aleksandras Markinas dienas ir toliau leis Lukiškių tardymo izoliatoriuje kalėjime.
Vilniaus apygardos teismas
Vilniaus apygardos teismas / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Vilniaus apygardos teismas atmetė A.Markino skundą dėl apylinkės teismo sprendimo netenkinti kalėjimo administracijos teikimo perkelti jį į pataisos namus bausmei atlikti toliau. Nutartis yra galutinė ir neskundžiama.

Apygardos teismas mano, kad žemesnės instancijos nutartis yra teisėta ir pagrįsta, o pagal Bausmių vykdymo kodeksą, teismas turi teisę, o ne pareigą pirmus dešimt metų atlikusį nuteistąjį perkelti į pataisos namus.

Nors 13 metų nelaisvėje esantis A.Markinas dabar neturi galiojančių nuobaudų, anksčiau jis baustas tris kartus. Kartą - už pasipriešinimą pareigūnams, grasinimą fiziniu susidorojimu ir necenzūrinius žodžius. 2005 metais nuteistasis išardė apsauginį lango tinklą, o 2012 metais dienotvarkėje nenumatytu metu naudojosi asmeniniu kompiuteriu. Nuteistojo elgesys kalėjime vertinams patenkinamai.

"Pabrėžtina, kad kiekvienas kalėjimo režimo pažeidimas rodo, jog nuteistasis nėra linkęs paklusti privalomoms taisyklėms, rodo jo polinkį pažeisti nustatytą elgesio tvarką ir neleidžia daryti vienareikšmės išvados, kad toliau galėtų atlikti bausmę švelnesnio režimo pataisos įstaigoje", - rašoma teismo nutartyje.

A.Markinas už grotų pateko 2000-aisiais, tuo metu jam buvo 20 metų. 2001-ųjų gruodį nuosprendį jam paskelbė Vilniaus apygardos teismas. Jis pripažino vyrą kaltu dėl 54 metų vilnietės M.Š. nužudymo Liepkalnio kapinėse Vilniuje, 67 metų pensininko K.B. žmogžudystės bute Vilniuje ir dėl lentvariškės 42 metų E.B nužudymo.

Visi trys nužudymai įvykdyti 2000-ųjų spalį, vienas po kito. Lentvariškei A.Markinas dūrė peiliu į gerklę ir po to išmetė per penkto aukšto langą. Pusnuogės moters kūną rado praeivis. Žmogžudystė įvykdyta per išgertuves. Tyrėjams A.Markinas teigė, esą savo noru su juo lytiškai santykiavusi moteris vėliau ėmė grasinti, kad parašys pareiškimą policijai, kad jis ją išžagino. Supykęs A.Markinas dūrė jai peiliu.

Pensininkus M.Š.ir K.B. jaunuolis teigė nužudęs norėdamas apiplėšti. Be nužudymų A.Markinas pripažintas kaltu dėl dviejų išžaginimų, kelių plėšimų ir vagysčių.

Kartu su A.Markinu buvo nuteisti dar du vyrai, jie pripažinti kaltais dėl plėšimų, kuriuos įvykdė kartu su A.Markinu.

Iki nužudymų įvykdymo jaunuolis anksčiau ne kartą buvo teistas už vagystes. Paskelbus amnestiją, jis išėjo iš įkalinimo įstaigos ir netrukus įvykdė sunkius nusikaltimus, už kuriuos yra nuteistas kalėti iki gyvos galvos.

Pavojingas nusikaltėlis buvo sulaikytas 2000-ųjų spalį prie Vilniaus geležinkelio stoties. Į troleibusą įsėdusį įtariamąjį pastebėjo jauna policininkė ir jį sulaikė. Už šį poelgį policininkė buvo apdovanota.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius