-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ikiteisminį tyrimą dėl bendrovės „Mūsų amatai“ atliks Vilniaus apygardos prokuratūra

Generalinė prokuratūra, įvertinusi Seimo Antikorupcijos komisijos kreipimąsi, panaikino FNTT nutarimą atsisakyti pradėti ikiteisminį tyrimą dėl galimai aplaidaus apskaitos tvarkymo VĮ „Mūsų amatai“, ikiteisminį tyrimą pavedant organizuoti Vilniaus apygardos prokuratūrai, – skelbia Seimo kanceliarija.
Vilniaus apygardos prokuratūra
Vilniaus apygardos prokuratūra / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Seimo Antikorupcijos komisija 2017 m. balandžio 26 d. posėdyje svarstė klausimą „Dėl valstybės įmonės „Mūsų amatai“ galimai daromos žalos Lietuvos valstybei“.

Svarstymo metu buvo aptarti Kalėjimų departamento prie Teisingumo ministerijos Centralizuoto vidaus audito skyriaus 2017 m. sausio 17 d. parengtoje Valstybės įmonės „Mūsų amatai“ veiklos ir valdymo vidaus audito ataskaitoje nurodyti teisės aktų pažeidimai, konstatuojant, kad iš esmės įmonė vedė apgaulingą buhalterinę apskaitą. Antikorupcijos komisija suabejojo Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos prie Vidaus reikalų ministerijos (FNTT) 2017-01-27 priimtu sprendimu nepradėti ikiteisminio tyrimo dėl nurodytų teisės pažeidimų, todėl kreipėsi į Generalinę prokuratūrą, prašydama įvertinti šį FNTT procesinį sprendimą.

Vasario 20-ąją Kalėjimų departamento Imuniteto skyrius kartu su Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnais atliko kratas valstybės įmonėje „Mūsų amatai“ ir jos filialuose.

Kratos atliktos prie pataisos įstaigų veikiančios valstybės įmonės „Mūsų amatai“ direktoriaus Alvido Vadeikos, komercijos skyriaus vadovo M.K., vyriausiojo inžinieriaus A.B., vyriausiojo inžinieriaus V.Ž. ir UAB „Švaros etalonas“ gamybos direktorės L.M. darbo ir gyvenamosiose vietose.

2016 metų rugpjūčio mėnesį buvo gauta ir pradėta tikrinti kriminalinės žvalgybos informacija apie valstybės įmonės „Mūsų amatai“ vadovo ir jos darbuotojų galimai neteisėtus veiksmus.

Šios informacijos pagrindu dėl galimo piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi, didelės vertės patikėto turto iššvaistymo ir sukčiavimo 2016 m. lapkričio 29 d. buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Naujienų portalas delfi.lt praėjusią savaitę paskelbė, kad „Mūsų amatai“ 2015 metais įkūrė skalbyklą ir pasirašė sutartį su bendrove „Švaros etalonas“, kuriam turėjo būti perduodami darbai, „Mūsų amatams“ laimėjus konkursus dėl skalbimo paslaugų. „Švaros etalonas“ valstybės įmonės „Mūsų amatai“ patalpose galėjo savo skalbimo įranga naudotis savo verslo reikmėms, o skirti nuteistuosius dirbti ir remontuoti turėjo „Mūsų amatai“. Delfi.lt straipsnyje nurodoma, kad sutartis pasirašyta be konkurso.

Portalo duomenimis, 2016 metais „Mūsų amatų“ darbo grupė nustatė, kad „Švaros etalonas“ netinkamai deklaravo sąnaudas, nuteistieji skalbė bendrovės klientams, nesusijusiems su „Mūsų amatais“, dėl ko valstybės įmonei per devynis mėnesius padarytas 21 tūkst. 799 eurų nuostolis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius