Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ikiteisminį tyrimą vadinamojoje pedofilijos byloje pradėję pareigūnai patys stojo prieš teismą

Prieš dvejus metus ikiteisminį tyrimą vadinamojoje Kauno pedofilijos byloje pradėję Kauno teisėsaugininkai antradienį stojo prieš teismą, pranešė TV3 Žinios.
Drąsius Kedys
Drąsius Kedys su dukrele / Modesto Patašiaus/Lietuvos rytas nuotr.

Kauno Panemunės policijos komisariato viršininką Egidijų Kuckailį ir tyrėją Rasą Kairienę Panevėžio prokurorai kaltina tarnybinių pareigų neatlikimu.

Pasak jų, 2008 metų gruodį minėtą bylą tyrę pareigūnai Drąsiui Kedžiui, jo paties prašymu, išdavė pažymą, kurioje teigiama, kad vyro mažametė dukra buvo prievartaujama buvusios sugyventinės Laimutės Stankūnaitės tėvų namuose.

„Buvo aplaidumas darbe, išrašant pažymą, pradėjus ikiteisminį tyrimą ir neatlikus būtinų tyrimo veiksmų, nenustačius faktinių aplinkybių. Buvo konstatuota, kad jau įvyko tas faktas, šiuo atveju mergaitės prievartavimo faktas“, – sakė Panevėžio apygardos prokuroras Audrius Leonavičius.

Nukentėjusiąją šioje byloje pripažinta L.Stankūnaitė tvirtina dėl pareigūnų veiksmų patyrusi didelę moralinę žalą, nes D.Kedys minėtą pažymą pateikė Kauno miesto apylinkės teismui, o šis netrukus uždraudė jai kurį laiką matytis su dukra. L.Stankūnaitė siekia iš kaltinamųjų prisiteisti moralinės žalos kompensaciją.

Policijos pareigūnai kaltės nepripažįsta ir neigia turėję įtakos teismo sprendimui uždrausti L.Stankūnaitei matytis su dukra.

Antradienį posėdis buvo atidėtas, nes jame negalėjo dalyvauti pareigūnus ginantis advokatas. Kitas posėdis yra numatytas balandį.

2010 metų balandį prie Kauno marių negyvas rastas D.Kedys Andrių Ūsą, Joną Furmanavičių ir nenustatytą asmenį, vardu Aidas, kaltino seksualiai tvirkinus ir prievartavus jo mažametę dukrą, o L.Stankūnaitę ir jos seserį Violetą Naruševičienę – pardavinėjus mergaitę pedofilams.

Bylą tyrę Kauno ir Vilniaus prokurorai kaltinimus dėl tvirkinimo pateikė tik A.Ūsui. Pastarasis mirė pernai birželį.

Lietuvos teismo medicinos ekspertai nustatė, kad D.Kedys mirė užspringęs. Kauniečio artimieji įsitikinę, kad jis buvo nužudytas.

Sausio pabaigoje Generalinė prokuratūra į Švediją išsiuntė teisinės pagalbos prašymą ir visą medžiagą, reikalingą atlikti nepriklausomą D.Kedžio mirties priežasties ekspertizę.

TV3 žinių stop kadras/Kauno Panemunės policijos komisariato viraininkas Egidijus Kuckailis ir tyrėja Rasa Kairienė
TV3 žinių stop kadras/Kauno Panemunės policijos komisariato viršininkas Egidijus Kuckailis ir tyrėja Rasa Kairienė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius