-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Įkliuvo brakonieriavęs puskarininkis

Neteisėtai sumedžiotoms stirnoms kailius garaže lupęs puskarininkis grobiu džiaugėsi neilgai. Piktadarį netrukus sulaikė gamtosaugininkai.
Brakonierių nužudyta stirna
Brakonierių nužudyta stirna / Aplinkos ministerijos nuotr.

Zarasų rajono Kavolių medžiotojų klubo vyrai praėjusį savaitgalį savo medžioklės plotuose pirmiausia atkreipė dėmesį į įtartinas šviesas. Netrukus pasigirdo šūviai. Medžiotojai nedelsdami paskambino Utenos regiono aplinkos apsaugos departamento Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnams. Šie šoko į tarnybinį automobilį.

„Medžiotojų informacija pasitvirtino – sulaikėme Zarasų rajono Dusetų seniūnijos Pakniškių kaime registruotą, tačiau faktiškai Vilniuje gyvenantį A.V. Jis nušovė dvi stirnas – patelę ir jauniklę“, – LŽ patvirtino inspekcijos viršininkas Almantas Vaičiūnas.

Sulaikytasis pateikė medžiotojo bilietą ir leidimą laikyti šautuvą. Jis neneigė medžiojęs svetimuose plotuose neleistinu būdu – iš automobilio „Renault Espace“. Priminsime, kad šiuo metu stirnų medžioklė draudžiama.

Padedamas talkininkų brakonierius garaže jau lupo stirnų kailius. Gamtosaugininkams jis prisipažino esąs puskarininkis ir dirbantis Nemenčinėje (Vilniaus r.).

LŽ pavyko nustatyti, kad tai – Aurimas Venckus. Kaip patvirtino Krašto apsaugos ministerija, šis 32 metų puskarininkis dirba instruktoriumi Nemenčinėje įsikūrusiame generolo Adolfo Ramanausko kovinio rengimo centre – ruošia karius kovinėms misijoms. Iš Zarasų rajono kilusi jo žmona, tad čia vyras neretai atvažiuoja.

Pasak Utenos regiono aplinkosaugininkų, iš brakonieriaus bus atimtas medžiotojo bilietas, be to, jam teks sumokėti 1119 litų už nušautas stirnas. Medžioklinis šautuvas jau konfiskuotas.

Netoli nuo tos vietos, kur brakonieriavo A.Venckus, prieš keletą metų medžiotojai kartu su gamtosaugininkais sulaikė tuometį Valstybės turto fondo generalinį direktorių Povilą Milašauską. Jis taip pat naktį iš automobilio šaudė į stirnas. Fondo vadovas neteko savo graižtvinio šautuvo, buvo nubaustas 1250 litų bauda, o paskui pasitraukė ir iš pareigų. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius