-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Įkliuvo keturi sostinės automobilių servise nelegaliai dirbantys indai

VSAT Vilniaus rinktinės pasieniečiai pirmadienį viename sostinės automobilių servise sulaikė keturis nelegaliai dirbančius Indijos piliečius. Per patikrinimą vienas vyras pateikė svetimą dokumentą.
Valstybės sienos apsaugos tarnyba
Valstybės sienos apsaugos tarnyba / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Valstybės sienos apsaugos tarnyba praneša, kad VSAT Nelegalios migracijos prevencijos ir kontrolės skyriaus pareigūnai į pagalbą pasitelkė Darbo inspekcijos atstovus ir patikrino vienoje sostinės gatvėje įsikūrusią uždarąją akcinę bendrovę, besiverčiančią automobilių remontu.

Jos gamybos patalpose VSAT pareigūnų dėmesį patraukė keturi įtartini vyrai. Paaiškėjo, kad trys iš jų –  22, 25 ir 26  metų Indijos piliečiai – turi leidimus nuolat gyventi Lietuvoje, tačiau bendrovėje dirbo nelegaliai. Ketvirtas vyras pateikė leidimą nuolat gyventi Lietuvoje, išduotą kito Indijos piliečio vardu. Pasieniečiai nustatė, kad 21 metų indo jam išduoto leidimo galiojimo laikas buvo pasibaigęs šių metų rugpjūtį, todėl šis neteisėtai pasinaudojo tautiečio dokumentu.

Dėl to VSAT Vilniaus rinktinės pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą. Indą VSAT pareigūnai dviem paroms uždarė į areštinę. Trys jo tautiečiai po apklausų paleisti.

Tyrimą dėl neteisėto užsieniečių įdarbinimo tęs Darbo inspekcijos darbuotojai. Bendrovės vadovui už kiekvieną nelegaliai įdarbintą užsienietį gresia bauda nuo 3 iki 10 tūkst. litų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius