Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Įkliuvo medžioklės taisyklių pažeidėjai

Gruodžio 22 d. Anykščių rajono aplinkos apsaugos agentūros pareigūnai sulaikė Levaniškio kaimo gyventoją 35-erių Traupio medžioklės klubo medžiotoją E.J. Vyriškis svetimuose medžioklės plotuose nušovė suaugusį šerną, praneša Aplinkos ministerija.
Šernas
Šernas / Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr.
Temos: 2 Medžioklė Šernas

Kaip pasakojo Anykščių rajono agentūros vyresnysis specialistas Audrius Pilka, tądien keturi medžiotojai susiruošė į medžioklę. Trys iš jų nuvyko ten, kur ir priklausė pagal išrašytus popierius, o E.J. “pasuko į šoną” ir atsidūrė kaimyninio klubo teritorijoje, netoli savo kaimo. Ten jis pamatė stambų šerną ir iš didoko atstumo jį nušovė.

Kadangi vienas E.J. negalėjo ištrempti iš miško stambų patiną, jis pasikvietė kelis talkininkus iš Traupio medžiotojų būrelio, kurie apie 200 metrų vilko nušautą žvėrį iki automobilio. Aplinkosaugininkams prisivijus mašiną, paaiškėjo, kad vyrai ginklus jau buvo nunešę į namus.

Šauliui surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas bei paimtas šautuvas. Už medžioklę be leidimo uždraustose vietose jam gresia piniginė bauda žalai atlyginti, ginklo konfiskavimas ir net baudžiamoji atsakomybė iki trejų metų. E.J. pagalbininkus ketinama bausti už neteisėtą žvėries pasisavinimą. Sumedžiotas gyvūnas perduotas veterinarijos specialistams.

A.Pilka teigia, kad pažeidėjas savo kaltę pripažino. Anot pareigūno, ekonominis sunkmetis nedaro ryškios įtakos medžioklės taisyklių pažeidėjams. Dažniau įkliūva aštrių pojūčių trokštantys turtuoliai, nei iš brakonieriavimo bandantys pasipelnyti varguoliai. Pradėjus po 25 litus supirkinėti mangutų kailiukus, Anykščių rajono miškuose daugiau aptinkama kilpų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius