Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Įkliuvo trys teisėsaugininkų ieškoti asmenys

Trečiadienį pasieniečiai sulaikė tris teisingumo vengusius asmenis. Du iš jų iš užsienio valstybių buvo gražinti už ten padarytus teisės pažeidimus.
Pasų kontrolė
Pasų kontrolė / VSAT nuotr.

Valstybės sienos apsaugos tarnyba informuoja, kad prie sienos su Baltarusija dirbantys Padvarionių užkardos pareigūnai Medininkų pasienio kontrolės punkte patikrino į Lietuvą važiavusį mikroautobusą Volkswagen Multivan. Jo vairuotojo ir transporto priemonės dokumentai buvo tvarkingii, tačiau paaiškėjo, kad nuo teisingumo slapstosi vienas mikroautobuso keleivis.

Pasieniečiai nustatė, kad 40 metų Baltarusijos piliečio ieško Vilniaus rajono policijos komisariato pareigūnai. Užsienietis vengia atsakyti už Lietuvoje padarytą administracinį teisės pažeidimą.

Apie jo sulaikymą pasieniečiai informavo paieškos iniciatorių ir tą pačią dieną baltarusį perdavė į Medininkų punktą atvykusiems Vilniaus rajono policininkams.

Tą pačią dieną Vilniaus oro uoste budintys pasieniečiai gavo informacijos, kad reisu iš Amsterdamo atskrendančiame lėktuve yra iš Nyderlandų už šioje šalyje padarytus teisės pažeidimus išsiunčiamas Lietuvos pilietis.

Orlaiviui nusileidus jo įgula, kaip įprasta, VSAT pareigūnams perdavė voką su grąžintojo dokumentais.

Paaiškėjo, kad 38 metų Klaipėdos gyventojas nuo praėjusių metų rugpjūčio yra ieškomas uostamiesčio policijos pareigūnų. Vyras yra įtariamas nusikaltimo padarymu.

VSAT pareigūnų sulaikytasis klaipėdietis tą pačią dieną buvo perduotas Vilniaus oro uoste budintiems policijos pareigūnams, o apie ieškomojo sulaikymą pasieniečiai pranešė paieškos iniciatoriui.

Dar vienas iš užsienio grąžintas Lietuvos pilietis Vilniaus oro uoste buvo sulaikytas, kai čia nusileido iš Ciuricho per Rygą atskridęs lėktuvas. Jo įgula pasieniečiams perdavė voką, kuriame buvo iš Šveicarijos už ten padarytus teisės pažeidimus išsiųsto 21 metų Tauragės gyventojo dokumentai.

Patikrinus turimas duomenų bazes paaiškėjo, kad tauragiškio nuo šių metų gruodžio pradžios kaip kaltinamojo nusikaltimo padarymu taip pat ieško Pagėgių rinktinės pasieniečiai.

Apie tauragiškio sulaikymą oro uoste dirbantys VSAT pareigūnai pranešė kolegoms iš Pagėgių, kuriems tą pačią dieną sulaikytąjį ir perdavė.

Iš viso šiemet paasieniečiai sulaikė 496 asmenis, kurių ieškojo teisėsaugininkai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius