Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Įkliuvo užsienietis bandęs išgabenti kolekcinius ginklus

Pirmadienį Muitinės kriminalinėje tarnyboje (MKT) pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl mėginimo kontrabandos būdu į užsienį iš Lietuvos išgabenti senovinių ginklų siuntą.
Durklai
Durklai

Aviacinio saugumo grupės pareigūnai gerokai nustebo, išvydę, jog iš maišo kyšo kardų rankenos.

Dar vasario 13 d. į Maskvą ketinęs skristi Rusijos pilietis kelioniniame maiše turėjo visą arsenalą: šešetą kardų, vieną durklą, senovinį revolverį ir metalinę atraminę lazdelę. Asmenį sulaikė Aviacinio saugumo grupės pareigūnai.

MKT Vilniaus skyriuje pirmadienį pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl ginklų kontrabandos. Ikiteisminiam tyrimui vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūros prokuroras Ruslanas Boiko. Sprendimas pradėti tyrimą priimtas gavus Ginklų fondo ekspertų išvadą, jog 2014 m. vasario 13 d. Vilniaus oro uosto poste sulaikyti ginklai yra ne butaforiniai, o koviniai.

Tądien Rusijos pilietis L.R. ketinęs skristi į Maskvą, registravo bagažą – kelioninį maišą. Aviacinio saugumo grupės pareigūnai gerokai nustebo, išvydę, jog iš maišo kyšo kardų rankenos.

Kardai
Kardai

Patikrinus maišą keleivių bagažo patikros įrenginiu – introskopu, paaiškėjo, kad užsienietis, pernelyg nesislėpdamas, mėgino išsivežti šešetą kardų, vieną durklą, vieną atraminę lazdelę ir senovinį revolverį.

L.R. pasisakė esąs kolekcionierius, o gabenami daiktai – pusiau beverčiai butaforiniai kinų gamybos niekučiai, kuriuos jis esą įsigijo Lietuvoje už 100 dolerių. Tačiau pareigūnų nuomone ginklai buvo tikri, koviniai. Nepaisant Rusijos piliečio pasipiktinimo ginklai buvo sulaikyti, pats L.R. po apklausos buvo paleistas.

revolveris
revolveris

Sulaikytus daiktus perdavus Lietuvos Ginklų fondo ekspertams įvertinimui, šie pripažino, kad kardai ir durklas yra D kategorijos, o revolveris – B kategorijos ginklai.

Pareigūnų nuomone sulaikyti šaltieji ginklai yra senoviniai. Kaip ir šaunamasis ginklas, kuris veikiausiai yra XIX a. vidurio prancūziškas Lefaucheux sistemos revolveris. Tokie revolveriai aktyviai naudoti JAV pilietinio karo metu.

Šiuo metu ginklai perduoti Kultūros paveldo specialistų įvertinimui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius