Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Įkliuvo vagystėmis įtariami aleksotiškiai

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai, padedami piliečių, sulaikė du anksčiau teistus asmenis, kurie iš menkai saugomų gyventojų pagalbinių pastatų pagrobė turto beveik už 10 tūkst. litų.
Vagystėmis įtariamas aleksotiškis
Vagystėmis įtariamas aleksotiškis / Kauno policijos nuotr.
Temos: 1 Aleksotas

23-ejų ir 24-erių metų kauniečiams pareikšti įtarimai dėl penkių vagysčių, įvykdytų gruodžio mėnesį.

Kauno policijos nuotr./Vartai
Kauno policijos nuotr./Vartai

Įsilauždami į neužrakintus arba menkai apsaugotus garažus, ūkinius pastatus, statomus namus, automobilius, niekur nedirbantys ir nesimokantys asmenys grobė viską, kas pasitaikė po ranka: pirties pečius, žoliapjoves, boilerius, žvejybos įrangą, plastikinius langus, padangas, statybos įrankius, vartų atidarymo mechanizmus. Aleksote gyvenantys vagystėmis įtariami asmenys dažniausiai vogė savo gyvenamoje teritorijoje, kelios vagystės įvykdytos pakaunės sodų bendrijoje „Aušra“.

4 kartus teistą 23-ejų vyriškį teismas leido suimti, o 2 kartus teistam metais vyresniam jo bendrui, pasibaigus suėmimo terminui, skirtos kitos kardomosios priemonės – dokumentų paėmimas ir įpareigojimas periodiškai registruotis policijos įstaigoje. Už vagystes Baudžiamasis kodeksas numato bausmę – laisvės atėmimą iki šešerių metų.

Pasak Nusikaltimų tyrimo valdybos Nusikaltimų nuosavybei skyriaus viršininko Raimondo Baltaduonio, vis dažniau visuomenė padeda policijai sulaikyti nusikaltėlius ar ištirti nusikaltimus. Šįkart įtartinus asmenis, sprunkančius su grobiu, pastebėjo sodų bendrijos „Aušra“ gyventojas, kuris, pasikvietęs kaimynus į pagalbą, sulaikė ginklu grasinusį nusikaltėlį ir iškvietė policiją.

Kauno policijos nuotr./Vartų mechanizmas
Kauno policijos nuotr./Vartų mechanizmas

Iki šiol nėra nustatyti kai kurių kratų metu pas įtariamuosius rastų daiktų savininkai: vartų atidarymo mechanizmo (žr. nuotraukas) ir nešiojamo kompiuterio „Toshiba“. Pareigūnai prašo atsiliepti asmenis, atpažinusius savo daiktus ar nukentėjusius nuo šių asmenų (žr. nuotraukas), ir paskambinti į Kauno policiją tel. 8-37 303 408 arba 02 (visą parą).

Taip pat pareigūnai ragina gyventojus kreiptis į artimiausią policijos įstaigą ir pasižymėti vertingesnius daiktus, kad vėliau juos būtų galima identifikuoti. Ypač prašoma pasižymėti dažnai vagiamus vartų atidarymo mechanizmus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius