Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ilga kelionė namo baigėsi nelaime

Devynių lietuvių kelionė iš Ispanijos vos nesibaigė tragedija. Lenkijoje į šiurpią avariją patekę lietuviai tik per plauką išsigelbėjo nuo mirties, nors nė vienas neišvengė sužalojimų.
Temos: 2 Lietuviai Lenkija

Nelaimė įvyko trečiadienio vakarą netoli Lomžos miesto, Knopki Stare vietovėje. Mikroautobusas "Ford Tranzit", kuriuo keliavo mūsų tautiečiai, kaktomuša susidūrė su priešais važiavusiu "Scania" markės krovininiu automobiliu. Lenkų policijos pareigūnai pripažįsta, kad avarijos kaltininkas - 23 metų "Skania" vairuotojas. Jis nesilaikė saugaus atstumo nuo prieš jį važiavusio automobilio, kuris ėmė stabdyti. Norėdamas išvengti susidūrimo, "Scania" vairuotojas metėsi į priešingą kelio juostą, kur susidūrė su mūsų tautiečius vežusiu mikroautobusu.

Liko tik nuolaužos

"Tikras stebuklas, kad per avariją niekas nežuvo, nors buvo sunkiai sužaloti", - lenkų tinklalapis www.4lomza.pl citavo įvykio liudininkus ir į nelaimės vietą atskubėjusius medikus, policijos pareigūnus bei ugniagesius gelbėtojus. Iš po smūgio į kelkraštį nulėkusio mikroautobuso liko tik nuolaužų krūva. Portalo duomenimis, gelbėtojams teko pjaustyti autobusiuko karkasą, kad galėtų išvaduoti nuolaužų prispaustą sužalotą vairuotoją.

Kelias, kuriame įvyko nelaimė, buvo užblokuotas kelias valandas. Lietuvis vairuotojas ir aštuoni keleiviai skubiai nugabenti į Lomžos miesto ligoninę. Vakar pranešta, kad sunkiai sužeisti keturi žmonės, tačiau, Užsienio reikalų ministerijos (URM) duomenimis, susirūpinimą Lenkijos medikams vakar kėlė tik vieno asmens būklė. Tai Lietuvos ambasadai Lenkijoje vakar patvirtino ir nukentėjusiuosius gydantys medikai.

Vienas keleivis reanimuojamas

URM Informacijos ir viešųjų ryšių departamento direktorius Rolandas Kačinskas LŽ pasakojo, kad vieno avarijos keleivio būklė itin sunki - jis gydomas reanimacijoje. Vyriškiui nustatyti įvairūs kaulų, dubens lūžiai. Ligoniui prijungtas dirbtinio kvėpavimo aparatas. Vakar į Lenkiją turėjo atvykti jo motina. "Mūsų konsulatas kalbėjosi su nukentėjusiojo motina, ji išvyko į Lenkiją, nes reikalingas sprendimas dėl jo operacijos", - tvirtino R.Kačinskas.

Kitų keleivių būklė patenkinama. Lietuvos atstovybės Lenkijoje teigimu, žmonės gydomi Ortopedijos skyriuje. Jiems nustatyti galūnių, vidaus organų sužalojimai. Mikroautobusu važiavusių keleivių amžius įvairus: vyriausiajam 41-eri, jauniausias keleivis - dvidešimtmetis. URM atstovas R.Kačinskas vakar galėjo pasakyti tik tiek, kad sunkiai sužalotas ne jauniausias asmuo.

Visas dėmesys - artimiesiems

URM duomenimis, mikroautobusu keliavo dvi moterys, jų būklė patenkinama. Nei ministerijos, nei Lietuvos ambasados kaimyninėje valstybėje atstovai vakar LŽ negalėjo pasakyti, ką Ispanijoje veikė Lietuvos piliečiai. LŽ šaltinių teigimu, Ispanijoje jie dirbo. "Mes taip pat girdėjome, kad jie - darbininkai. Tačiau dabar svarbiausia suteikti visą reikiamą pagalbą nukentėjusiųjų artimiesiems. Klausimas, kas yra į avariją patekę žmonės, mums nėra svarbiausias, mums užtenka, kad jie - Lietuvos piliečiai", - tvirtino R.Kačinskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius