-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ilgąjį savaitgalį muitinės pareigūnai iš automobilių slėptuvių traukė cigaretes

Ilgąjį savaitgalį Kauno teritorinės muitinės pareigūnai sulaikė beveik 400 tūkst. vienetų kontrabandinių cigarečių, kurių vertė didesnė 144 tūkst. litų.
Cigaretės
Cigaretės / Kauno teritorinės muitinės nuotr.

Didžiausi kontrabandinių rūkalų kiekiai buvo sulaikyti pirmadienį Kybartų kelio poste. Apie 11 val. į postą automobiliu „Opel“ atvykęs A.V. deklaravo, kad veža leistiną kiekį prekių. Tačiau atlikus detalų patikrinimą, buvo surasta daugiau kaip 57 tūkst. vienetų „Denim“ ir „Viceroy“ cigarečių, kurių vertė beveik 21 tūkst. litų. Muitinės pareigūnams cigaretes teko traukti iš automobilio specialiai įrengto degalų bako ir dujų baliono, iš prietaisų skydelio, durelių, lubų, priekinių ratų posparnių bei atsarginio rato.

Panašius kiekius cigarečių gabeno dar du piliečiai R.K. ir D.R. automobiliais „Audi“ ir „Volkswagen“. Kauno teritorinė muitinė praneša, kad minėtieji piliečiai slėptuvėse įrengtose transporto priemonėse gabeno po 56 tūkst. vienetų kontrabandinių rūkalų, kurių vertė beveik 20 tūkst. litų. Visiems kontrabandinių cigarečių gabentojams surašyti administracinių teisės pažeidimų protokolai, o rūkalai ir juos gabenusios transporto priemonės sulaikytos.

Kauno teritorinės muitinės kinologai kartu su Muitinės kriminalinės tarnybos pareigūnais sulaikė 47 tūkst. vienetų cigarečių, kurių vertė didesnė nei 18 tūkst. litų. Šios cigaretės buvo surastos viename Kauno mieste esančių garažų. Rūkalai buvo sulaikyti, nes pakeliai nebuvo paženklinti Lietuvos Respublikos akcizo ženklais, E.D. neturėjo prekių įsigijimo dokumentų. Šiuo atveju pareigūnai surašė administracinio teisės pažeidimo protokolą, nes buvo pažeista akcizais apmokestinamų prekių laikymo, gabenimo, naudojimo ar realizavimo nustatyta tvarka.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius