Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ilgapirščiui lauko baldų „specialistui“ iš Molainių – suėmimas mėnesiui

Pastaruoju metu Panevėžio mieste ir rajone padaugėjo lauko baldų, dekoratyvinių elementų, sodo technikos vagysčių iš privačių namų kiemų. Panevėžio apskrities VPK Nusikaltimų tyrimo biuro Nusikaltimų nuosavybei tyrimo skyriaus pareigūnai sulaikė įtariamąjį – 45-erių metų Panevėžio rajono gyventoją E.Š.
Lauko baldai
Asociatyvinė iliustracija: lauko baldai / Fotolia nuotr.

Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato (toliau – Panevėžio aps. VPK) Panevėžio miesto ir Panevėžio rajono policijos komisariatuose atliekami ikiteisminiai tyrimai dėl vagysčių. Ne kartą už analogišką veiką teistas Panevėžio rajono gyventojas suimtas mėnesiui.

Liepos 30 d. 5 val. Panevėžio r., Molainių k., gyvenantis vyriškis kieme neberado lauko skėčio su stovu, gėlių vazono. Nuostolis – 605 Lt.

Panevėžio automobilių turguje Panevėžyje, Pramonės g., įtariamasis E.Š. prekiavo dėvėtais baldais. Atėjus šiltam sezonui, kai lauko baldų poreikis padidėjo, vyras turgaus lankytojams siūlydavo ir lauko baldus. Paslaugus vyras norintiems dėvėtų lauko baldų jau kitą dieną juos pristatydavo. Pirkėjai net neįtarė, kad iš paslaugaus prekiautojo įsigydavo naktimis iš privačių kiemų pavogtus baldus, dviračius ir kt.

Kratų metu pareigūnai rado ir paėmė įvairių baldų, kurių savininkai nustatomi. Anksčiau už vagystes teistam Panevėžio rajono gyventojui pareikšti įtarimai pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso (toliau – LR BK ) 178 straipsnį („Vagystė“). E.Š. jau pareikšti įtarimai dėl dviejų vagysčių Panevėžio rajone ir 4 vagysčių Panevėžio mieste.

Panevėžio apskrities VPK Panevėžio miesto policijos komisariato Kriminalinės policijos skyriaus viršininko pareigas laikinai einantis Dainius Žemaitis mano, kad ikiteisminio tyrimo metu bus atskleista ir daugiau vagysčių.

Pareigūnas prašo dėvėtus baldus perkančių asmenų būti budresniais, nes pagal LR BK 189 straipsnį už nusikalstamu būdu gauto turto įgijimą arba realizavimą numatyta baudžiamoji atsakomybė, o vogtus daiktus pirkęs asmuo neteks daiktų, neatgaus ir sumokėtų pinigų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius