Įmonės darbuotojai sučiupo jų pinigines per uždarus vakarėlius tuštinusią kolegę

Vilniuje įsikūrusios įmonės darbuotojai, pastebėję, kad uždarų vakarėlių metu dingsta pinigai, rengdami naują vakarėlį patys sučiupo nesąžiningą kolegę.
Litai
Litai / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.
Temos: 1 Vagystė

Vilniuje, Laisvės prospekte įsikūrusioje uždaroje akcinėje bendrovėje, iš darbuotojų piniginių pradėjo dingti nedidelės pinigų sumos. Visa tai vykdavo per įmonės darbuotojų šventes, kada pašalinių asmenų nebūdavo, todėl administracija pradėjo įtarti savo darbuotojus.

Noras sužinoti, kas iš kolektyvo darbuotojų vagiliauja, buvo labai stiprus, todėl buvo imtasi plano „pastebėk ir sulaikyk vagį“. 2012 m. balandžio mėnesį įmonės vakarėliui buvo ruošiamasi iš anksto. Kabinete, kuriame turėjo vykti įmonės vakarėlis, buvo įrengtos slaptos stebėjimo kameros. Vakarėlis prasidėjo. Vieni linksminosi, kiti dirbo pagal planą, o ilgapirštis, nieko neįtardamas, laukė palankios progos. Ir štai – viena įmonės darbuotoja pastebėjo, kad iš jos piniginės dingo 400 litų ir apie tai pranešė vadovams, kurie skubiai peržiūrėjo vaizdo įrašus. Įrašuose buvo nufilmuota, kaip viena darbuotoja iš savo kolegės rankinėje esančios piniginės savinasi pinigus. Ji norėjo sočiai pasitikti šventes, o apie pasekmes, matyt, negalvojo.

Apie vagilę buvo pranešta policijos pareigūnams. Jiems atvykus, moteris savo kolegų ir pareigūnų akivaizdoje iš drabužių išėmė dvi sulankstytas pinigų kupiūras po 200 litų ir numetė ant žemės.

Balandžio 5 d. Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Vilniaus miesto penktajame policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl vagystės pagal LR baudžiamojo kodekso 178 str. 1 d.

Už padarytą nusikalstamą veiką gresia, areštas arba laisvės atėmimas iki 6 metų. Sulaikymo metu bendrovės darbuotoja aktyviais veiksmais priešinosi policijos pareigūnams, tačiau tyrimo metu prisipažino padariusi vagystę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius