Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Indijos ir Šri Lankos piliečiai Kauno kavinėje dirbo už 30–190 litų per mėnesį

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Migracijos skyriaus Užsieniečių reikalų poskyrio pareigūnai, vykdydami patikrinimus dėl užsieniečių teisėto gyvenimo Lietuvoje kontrolės, praėjusią savaitę tikrino Kauno mieste įsikūrusias kavines, restoranus.
Ryžiai su „Biryani“ daržovėmis
Ryžiai su „Biryani“ daržovėmis / Fotolia nuotr.

Kauno Gedimino gatvėje įsikūrusioje kavinėje, į kurią žmonės buvo svetingai kviečiami apsilankyti ir paragauti indiškų patiekalų, visko mačiusiems Migracijos skyriaus pareigūnams teko nustebti, kaip gali būti interpretuojamas užsieniečių sukurtas verslas.

Patikrinimo metu nustatyta, kad Šri Lankos pilietė K.K., Kaišiadorių rajone įsteigusi individualią įmonę, pati joje nebuvo įdarbinta, tačiau pateikdavo prašymus išduoti leidimus dirbti Indijos ir Šri Lankos piliečiams bei tuo pagrindu jiems tarpininkaudavo, išduodant nacionalines vizas ar leidimus laikinai gyventi Lietuvoje. Tuo pačiu metu jie buvo įdarbinami įmonėje Kaune, Gedimino gatvėje,   kur užsieniečiai dirbo už 30–190 litų atlygį per mėnesį.

Apie šio „sėkmingo“ verslo vykdymą pranešta Valstybinės darbo inspekcijos Kauno skyriui ir Kauno darbo biržai. Migracijos skyriaus pareigūnai šiuo metu vertina kavinėje dirbusių užsieniečių teisėto gyvenimo aplinkybes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius