-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Inkasatorių apiplėšimo byloje – pasakojimas, kaip rankos lūžis pakeitė planus pasilinksminti Rygoje

Per varžybas šalyje kaimynėje sužalotas sportininkas teismui piršo mintį, kad jo treneris Valentinas Golubovskis negalėjo dalyvauti apiplėšime Salininkuose, nes planams nepasikeitus nebūtų turėjęs laiko tam pasirengti.
ValentinasGalubovskis (dešinėje) ir jo advokatas
ValentinasGalubovskis (dešinėje) ir jo advokatas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Ketvirtadienį Vilniaus apylinkės 3-iasis teismas toliau aiškinosi garsiojo apiplėšimo, kai Salininkuose šalia parduotuvės „Maxima“ iš inkasatorių buvo pagrobta 1,8 mln. litų, aplinkybes. Įtariamieji šioje byloje – žinomas bušido specialistas V.Golubovskis bei jo bičiulis, kitas sportininkas Artūras Masterbrockis.

Šioje byloje šiandien surengtas jau šeštasis posėdis.

Posėdžių maratonas

Kaip 15min.lt jau pasakojo anksčiau, per pirmą posėdį parduotuvėje dirbančios sandėlininkės netikėtai ir keistokai pareiškė, esą per apiplėšimą buvo šaudoma net „Maximos“ sandėlyje.

Antrojo posėdžio metu teismą nustebino fenomenalią atmintį demonstruojančio vyno mėgėjo pasakojimas, kaip iš nusikaltimo vietos spruko inkasatorių užpuolikai, o netrukus pamiškėje pareigūnai aptiko paslaptingą Mercedes, kuris stovėjo taip, tarsi plėšikai planuotų juo sprukti.Planavome atsikelti, atsigauti, po pietų grįžti į Vilnių, – kovotojas T.Cholodinskis teisme aiškino, kad sportininkų planams nesugriuvus dėl jo traumos, treneriui V.Golubovskiui nebūtų laiko pasiruošti galimam inkasatorių apiplėšimui.

Trečiąjį bylos nagrinėjimo sykį ėmė aiškėti, kuo bus grindžiami abiejų įtariamųjų alibi. Vyrų sugyventinės pasakojo, kad vienas jų ilgiau nei parą buvo užmynęs ant kamščio, o kitas per apiplėšimą žaidė futbolą.

Ketvirtasis posėdis buvo svarbus tuo, kad buvusių įtariamųjų šeimos turėjo progą teisme pasiguosti, kokį košmarą per šio nusikaltimo tyrimą teko išgyventi.

Į penktajį posėdį buvo kviečiamas būrys futbolo klubo „Bekentas“ atstovų, galėjusių paliudyti vieno iš įtariamųjų V.Golubovskio alibi, tačiau paaiškėjo, kad kamuolys buvo gainiojamas popietę, o inkasatorių apiplėšimo šūviai aidėjo vakarop.

Svajonė apie olimpiadą

Šiandienos posėdyje liudijo bušido kovotojas Tadeušas Cholodinskis. Vienas kaltinamųjų V.Golubovskis – jo treneris, sekundantas.

T.Cholodinskio liudijimo esmė – kad lemtingąjį 2007 metų spalio 14-osios sekmadienį jiedu planavo tik popietę grįžti iš varžybų Rygoje, todėl galimam vakariniam inkasatorių apiplėšimui esą nebūtų turėję laiko pasiruošti. Sportininkams teko grįžti naktį, nes T.Cholodinskis patyrė traumą.

31 metų kovotojas teismui jausmingai pasakojo: „Lapkričio 10 dieną turėjau važiuoti į pasaulinį turnyrą. Jei būčiau patekęs į dešimtuką, būtų buvusi galimybė 2008 metais važiuoti į olimpiadą! Kiekvienas sportininkas svajoja apie tai visą gyvenimą!“

T.Cholodinskis teigė rankos lūžį pastebėjęs tik drabužinėje. Kalbėdamas telefonu su medikais iš Lietuvos kovotojas teigė išgirdęs patarimą nesikreipti pagalbos į latvius ir skubiai grįžti į Vilnių. „Dėl mano prašymo visi nusprendėme grįžti į Lietuvą tą pačią naktį“, – minėjo liudytojas.

Toks planų pakeitimas sportininkams kainavo galimybę pasiausti bankete, kuris tradiciškai rengiamas po varžybų. Tiesa, keliautojai atsigriebė mikroautobusiuke. „Pakeliui visi, išskyrus vairuotoją, gėrė“, – minėjo T.Cholodinskis.

Jis kartojo, jog jeigu ne trauma, visi tikrai būtų likę dalyvauti bankete ir nakvoti Rygoje. „Planavome atsikelti, atsigauti, po pietų grįžti į Vilnių“, – kalbėjo kovotojas T.Cholodinskis.

Procesas jau užsitęsė

Ketvirtadienį teisme nepavyko apklausti nei įslaptinto liudytojo, nei vienos nepilnametės šios istorijos dalyvės, todėl procesas jau ima panašėti į begalinį. Apklausos atidėtos kitam posėdžiui, numatytam gegužės 5 dieną, bet net ir šis proceso dalyvių pasimatymas nebus paskutinis.

Kaltinamųjų advokatai šiandien mėgino teisėjo išprašyti, kad panaikintų draudimą bendrauti su kitais buvusiais įtariamaisiais. „Jei ten, kur treniruoju vaikinus, ateina Albertas Šmitas treniruotis – ar man bėgti iš salės, ar jį išvaryti?“ – teismo klausė V.Golubovskis.

Teisėjas Mamertas Misiūnas atsakė lakoniškai: „Šiuo klausimu aš jums – ne patarėjas.“ Vis dėlto Temidės tarnas pridūrė, jog buvęs įtariamasis turėtų puikiai suvokti, ką reiškia sankcija dėl nebendravimo su kaltinamaisiais. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius