Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Inkasatorių užpuolikai stos prieš teismą

Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai šio miesto trečiajam apylinkės teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje kaltinimai dėl inkasatorių užpuolimo panaudojant šaunamąjį ginklą ir apiplėšimo (pagrobta beveik 1,8 mln. litų) pateikti 38 metų vilniečiams A. M. ir V.G. Be to, vilniečiui V. G. pareikštas kaltinimas ir dėl neteisėto šaunamojo ginklo laikymo.
Inkasatorių automobilis peršautu stiklu
Inkasatorių automobilis peršautu stiklu / Andriaus Vaitkevičiaus/15min.lt archyvo nuotr.

Kaip informuoja Vilniaus apygardos prokuratūra, kartu su šiais asmenimis nusikalstamoje veikloje dalyvavo dar du įtariamieji, kurių ikiteisminio tyrimo pareigūnai nenustatė. Jų atžvilgiu byla atskirta ir ikiteisminis tyrimas tęsiamas.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, 2007 m. spalio 14 d. vakare Salininkuose prie „Maximos“ parduotuvės buvo užpulti UAB „Falck Security“ inkasatoriai, kurie buvo atvykę inkasuoti parduotuvės pinigus. Įtariamieji iš šaunamojo ginklo iššovė daugiau kaip 5 kartus į inkasatorius ir jų automobilį, išmušė durų stiklą ir, pagrasinę ginklu, pagrobė vairuotoją bei su iš prekybos objektų surinktais beveik 1,8 mln. litų paspruko.

Pakeliui į mišką buvo atsikratyta vairuotojo, o vėliau ir sudeginti automobiliai, taip bandant sunaikinti nusikaltimo įkalčius.

Policijos pareigūnai, atlikę operatyvinius veiksmus, daugiau kaip po dviejų mėnesių nustatė bei sulaikė šio užpuolimo įtariamuosius A.M. ir V.G., jų namuose atliko kratas. Buvo surastas ginklas, iš kurio, kaip rodo policijos balistikos ekspertizė, galimai šaudyta į inkasatorius. Įtariamiesiems A.M. ir V.G. buvo skirta kardomoji priemonė – suėmimas, kuri vėliau pakeista į rašytinį pasižadėjimą neišvykti.

Baudžiamasis įstatymas už šią nusikalstamą veiką numato laisvės atėmimo bausmę iki 10 metų. Šioje byloje pareikštas civilinis ieškinys  beveik 175 tūkst. litų sumai.

Per šių metų 11 mėnesių Vilniaus apygardos prokuratūros prokurorai perdavė į teismus 298 plėšimų bylas (BK 180 str.), kaltinimai jose pateikti 483 asmenims, iš jų 128 teismo laukia įkalinimo įstaigose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius