-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Internautus sukrėtęs įvykis Panevėžyje: keiksmai, pareigūnų smūgiai ir kraujo balos

Šeštadienį „Facebook“ platformoje žmonės sparčiai pradėjo dalintis vaizdo įrašu, kuriame užfiksuota, kaip pareigūnai sulaiko keiksmais besiplūstantį ir galimai neblaivų vyrą. Situacija nėra įprasta – sulaikant agresyvų asmenį pareigūnai panaudojo fizinę jėgą, o tokius jų veiksmus socialinių tinklų vartotojai greitai pasmerkė, mat vaizdas atrodė gan brutaliai – vyras sulaukė smūgių, pasipylė kraujas.
Vaizdo įrašo stop kadras
Vaizdo įrašo stop kadras / Liudininko įrašas

Vaizdo įraše užfiksuota, kaip du į iškvietimą atvykę pareigūnai bendrauja su prie stalo sėdinčiu, galimai neblaiviu ir agresyviu vyru.

Vienas pareigūnas paprašo vyro nesikeikti, bet šis nesutinka sakydamas, kad pareigūnas jam „neaiškintų“ ir pradeda piktintis, jog pareigūnai atvyko be apsauginių veido kaukių.

VIDEO: Internautus sukrėtęs įvykis Panevėžyje: buitinis konfliktas peraugo į keiksmus ir smūgius, pareigūnai panaudojo jėgą

Tuomet pareigūnams beapsisukant išeiti ir paminint, kad už iškvietimą ir įvykį bus gautas protokolas, įsisiautėjęs vyras garsiai pasako, jog jam neįdomu ir su keiksmais išlydi pareigūnus iš savo namų: „pi*kit na**ui lauk iš mano gryčios!“.

Tuoj pat po šių žodžių vienas pareigūnas apsisuka ir griebia vyrą už sprando, parverčia ant žemės ir laiko prispaudęs prie grindų. Jam į pagalbą ateina ir kitas pareigūnas, rankoje laikydamas elektrošoką. Vis dėlto ant grindų parblokštas vyras nenurimsta ir toliau lieja riebius keiksmažodžius ant jį užspaudusių ir surakinti bandančių pareigūnų.

Už kadro buvusi sulaikomo vyro žmona pareigūnams vis kartoja, kad jis duoda rankas ir kad pareigūnų veiksmai atliekami neteisingai.

Galiausiai prieš pasibaigiant veiksmui namuose, įvykį fiksavęs „operatorius“ pažymi: „pareigūnai be kaukių, normaliai...“.

Liudininko įrašas/Vaizdo įrašo stop kadras
Liudininko įrašas/Vaizdo įrašo stop kadras

Besiputojantį vyrą pastačius ant kojų keiksmų lavina nesibaigia ir vienas pareigūnas, stovėjęs priešais jį ir išgirdęs „žertva tu, ku*va“ nesusitvardo ir smogia kumščiu jam į veidą.

Į lauką vyras ištempiamas už parankių, bevelkant vyrą žeme, jam bene iki kelių nusmunka kelnės, o iš paskos matosi besitęsiantis kraujo takelis. Viduryje kelio pareigūnai vyrą pasodina ant žemės, čia pasimato visa kraujo bala, pats jis taip pat ima spjaudytis krauju ir prašo iškviesti greitąją medicinos pagalbą.

Policija apie situaciją informuota

Panevėžio apskrities VPK atstovas Tadas Martinaitis šeštadienio pavakarę 15min portalui komentavo, kad situacija policijai yra žinoma.

„Bus pradėtas tarnybinis patikrinimas dėl pareigūnų elgesio ir dėl paties įvykio“, – sakė atstovas.

T.Martinaitis informavo, kad pareigūnai gavo iškvietimą dėl buitinio konflikto. Pranešėjas tąkart informavo, kad girdėjosi rėkavimai, galimas smurto atvejis. Šios aplinkybės taip pat tikslinamos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne
Užsisakykite 15min naujienlaiškius