Internete sklinda BMW skrydžio į motorlaivių federacijos tvorą vaizdo įrašas – betraukdami iš griovio pridarė dar daugiau žalos

Sausio 15 dieną prie Kauno marių įsikūrusios Lietuvos motorlaivių federacijos atstovai pastebėjo, kad išversta teritoriją juosiančios tvoros dalis. Peržiūrėjus vaizdo stebėjimo kameros įrašus paaiškėjo, kad kaltas posūkio „neišlaužęs“ BMW. Iš bėdos kaltininką ištraukė atskubėję bičiuliai su „Golf“. Nepranešę policijai apie eismo įvykį, jo dalyviai pasišalino. Prasidėjo viešos paieškos.
Eismo įvykio vietoje rastas BMW veidrodėlis
Eismo įvykio vietoje rastas BMW veidrodėlis / Ričardo Pūko nuotr.

Sausio 15 dienos pavakarę kaunietis Ričardas Pūkas feisbuko grupėje „Kur stovi policija Kaune“ pasidalijo įrašu: „Keičiam į teises? Skirta BMW 12 dienos vakaro lakūnui Kauno marios. Vieta: Lietuvos motorlaivių federacija“.

Šį įrašą jis publikavo kartu su nuotrauka, kurioje užfiksuotas nulūžęs, eismo įvykio vietoje paliktas gulėti BMW veidrodėlis bei sugadinta tvora.

Ričardo Pūko nuotr./Eismo įvykio vietoje rastas BMW veidrodėlis
Ričardo Pūko nuotr./Eismo įvykio vietoje rastas BMW veidrodėlis

Paaiškėjo, kad sausio 12 dienos vėlyvą vakarą T.Masiulio gatvėje Kaune į Lietuvos motorlaivių federacijos teritoriją juosiančią tvorą įlėkė posūkyje nesuvaldytas BMW. Netrukus R.Pūkas socialiniuose tinkluose paskelbė ir šio eismo įvykio vaizdo įrašą, užfiksuota jam priklausančia vaizdo stebėjimo kamera.

VIDEO: BMW skrydis į Lietuvos motorlaivių federacijos tvorą ir pasišalinimas

Iš vaizdo įrašo paaiškėjo daugiau įvykio detalių: BMW nulėkus į griovį ir apgadinus tvorą, į pagalbą po 20-ties minučių atskubėjo „Golf“ automobilis. Jis ištraukė BMW ant kelio, tačiau tai darydamas, dar labiau apgadino tvorą.

Pasibaigus gelbėjimo operacijai, jaunuoliai susėdo į automobilius ir pasišalino iš įvykio vietos, taip ir nepranešę apie tai policijai, akivaizdu, net nežadėdami atlyginti padarytos žalos.

Dėl šio incidento internete užvirė arši diskusija.

„Bet tai geri deb****, nei ištempt normaliai nesugeba, reik, matai, dar per visą tvorą pravilkt“, – stebėjosi vienas R.Plūko įrašo komentatorių.

Būta tokių, kurie pavydėjo tokių ištikimų ir į pagalbą greitai atskubančių draugų.

„Važiuodamas pro šalį mačiau, kaip šitas automobilis buvo griovyje, maniau, kad žmogus sąžiningas. Bet, pasirodo, kad, informuot reikėjo 112“, – teigė kitas komentatorius.

„Reikia kai kuriems išmokti prisiimti atsakomybę už savo veiksmus. Suklydai – paskambink 112, supildyk deklaraciją ir ramus važiuok toliau. O čia, tikri myžniai, kitą kartą žmogų gali partrenkti ir vėl bėgs apsiši***. Tegul geriau pasėdi be teisių, turės laisvo laiko pagalvoti“, – tikino dar vienas.

„Nenoriu apsimesti čia kažkokiu „svieto lygintoju“, bet atsakyti už apgadintą turtą reikia. Turėtų suveikti žmogiškumo faktorius ir atvykti (BMW vairuotojas – aut. past.) susitarti. Nereikia tų teisių atiminėti“, – nuomonę išsakė kitas komentatorius.

R.Pūkas į tai atšovė, kad kaltininkai nuo 12 dienos turėjo pakankamai laiko atvykti ir atlyginti Lietuvos motorlaivių federacijai padarytą žalą, bet to nepadarė.

„Gi kameros nufilmavo, suras... Gali jau tikrintis epolicija, gal bauda jau yra“, – teigė kitas internautas.

Šiam prieštaravo ne vienas, tikindamas, kad įžiūrėti BMW registracijos numerius sunku, tad, tikėtina, kaltininkas pagautas nebus, o jei ir bus – sunku bus įrodyti, kad būtent jo BMW atsitrenkė į tvorą. R.Pūkas tuomet priminė, kad vaizdo stebėjimo kamerų toje vietoje – ne viena.

Vaizdo įrašo autorius R.Pūkas 15min teigė, kad BMW ištraukti atskubėjo „VW Golf MK3“ (visais varomais ratais). Pagalbininkų automobilio numeriai jau nustatyti.

„Sniego žaidimai“, – „driftinimą“, kaip eismo įvykio priežastį, nurodė R.Pūkas, patikinęs, kad apgadinta tvora buvo pastatyta praėjusią vasarą.

15min susisiekė ir su Lietuvos motorlaivių federacijos prezidentu, ne vieną F2 Europos čempionato aukso medalį mūsų šaliai iškovojusiu F2 vandens formulių lenktynininku Edgaru Riabko. Pasak jo, tai, kad tvora apgadinta, pastebėta sausio 15 dieną.

Asmeninio archyvo nuotr./Edgaras Riabko
Asmeninio archyvo nuotr./Edgaras Riabko
Asm. albumo nuotr./Edgaras Riabko Norvegijoje
Asm. albumo nuotr./Edgaras Riabko Norvegijoje

Kaip pasakojo Lietuvos motorlaivių federacijos vadovas, peržiūrėjus vaizdo stebėjimo kameras, paaiškėjo, kad incidentas įvyko prieš 3 dienas – sausio 12-ąją 22.30 valandą – į tvorą įlėkė jaunuolio nesuvaldytas BMW.

E.Riabko teigimu, „Golf“, kuris traukė BMW iš griovio, tuo pačiu dar labiau apgadindamas tvorą, laikomas bendrininku. Dėl abiejų incidento dalyvių informacija sausio 15 dieną buvo perduota policijai. Iš viso apgadinta apie 20 metrų tvoros.

„Vakar buvo priduotas pareiškimas, kad surastų ir atlygintų žalą. Tiek BMW, tiek „Golf“ vairuotojas yra ieškomi“, – sausio 16 dieną 15min teigė E.Riabko, nurodęs, kad dėl šio įvykio Lietuvos motorlaivių federacija patyrė 2 000 eurų žalą.

Vadovaujantis Administracinių nusižengimų kodeksu, pasitraukimas iš eismo įvykio, su kuriuo vairuotojas yra susijęs, vietos pažeidžiant Kelių eismo taisykles, kai padaryta žala viršija penkiolika bazinių bausmių ir nuobaudų dydžių, užtraukia baudą vairuotojams nuo 1 100 iki 2 000 eurų ir neturintiems teisės vairuoti transporto priemones asmenims – nuo 2 000 iki 2 600 eurų.

Vairuotojams gali būti skiriamas teisės vairuoti transporto priemones atėmimas nuo 1 iki 3 metų, o neturintiems teisės vairuoti transporto priemones asmenims gali būti skiriamas ir transporto priemonės konfiskavimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius