-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaune taksisto sukelta avarinė situacija įžiebė diskusiją: vengti susidūrimo – nuostolinga?

Socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbta taksisto bei įvykio liudininkų vieša paieška. Sekmadienio rytą Kauno Neries krantinėje, bandydama išvengti smūgio į galimai kelią pastojusį taksi automobilį, moteris rėžėsi į šaligatvio bortelius ir apgadino savąją transporto priemonę. Taksistas net nestabtelėjo. Užvirė diskusija: gal tokiais atvejais esą geriau nevengti susidūrimo ir jo pasekmių?
Eismo įvykis Kauno Neries krantinėje
Eismo įvykis Kauno Neries krantinėje / Kur stovi policija Kaune grupės nuotr.

Sekmadienį „Facebook“ grupėje „Kur stovi policija Kaune“ pasklido vieno nario pagalbos šauksmas: ieškomas pažįstamai vairuotojai nuostolių sukėlęs taksistas.

„Ryte (gruodžio 30 dieną – aut. past.) apie 8.20 valandą Vilijampolėje, Neries krantinėje, įvyko autoįvykis. Tamsiai pilkas „Peugeot 607“ – taksi, suko sankryžoje iš Neries krantinės link Varnių gatvės. Pažįstama su „Volvo S40“ važiavo Neries krantine tiesiai per sankryžą nuo Šilainių pusės. Siekdama išvengti susidūrimo, ji metėsi į dešinę pusę ir paskraidė bortais. Susidūrimo pavyko išvengti, bet taksistas nurūko savo keliais... Suteikusiems daugiau informacijos apie tamsų „Peugeot 607“ taksi automobilį, atsilyginsime“, – toks įrašas buvo paskelbtas „Kur stovi policija Kaune“ grupėje.

Susidūrimo pavyko išvengti, bet taksistas nurūko savo keliais.

Komentaruose po juo užvirė diskusija. Ne vienas komentatorius tikino, kad taksistų, vairuojančių tokius automobilius Kaune, vos vienas kitas, tad ieškomą asmenį su vaizdo kamerų pagalba surasti neturėtų būti sunku. Kiti siūlė įsigyti vaizdo registratorių, nes be jo įrodyti savo tiesą tokioje situacijoje – labai sunku. Būta tokių, kurie užsipuolė „Volvo“ vairuotoją, neva ši nemokėjo sustabdyti laiku.

„Jeigu tu važiuoji ir taksas apspangęs tau prieš nosį išlenda su mintimi „gal spėsiu pralįst“, tai...“, – vairuotoją gynė įrašo autorius.

Paskelbta ir apie tai, kad yra liudininkas, kuris matė eismo įvykį, nes buvo šalia ir po „Volvo“ trenksmo į bortelius, sustojo. Deja, taksi automobilio numerio jis neįsidėmėjo.

Galiausiai užvirė dar aršesnė diskusija, kad „reikėjo kalti į taksistą, o išvengti eismo įvykio – nenaudinga“.

„Kažkada mentas yra sakęs panašioje situacijoje, tik ten vengiat susidūrimo į stulpą įvarė. Sako, reikėjo kalti į jį ir būtų anas kaltas, o dabar viskas – stulpą sugadinai“, – teigė vienas internautas.

Kur stovi policija Kaune grupės nuotr./Eismo įvykis Kauno Neries krantinėje
Kur stovi policija Kaune grupės nuotr./Eismo įvykis Kauno Neries krantinėje

Kiti protino, kad sukelti avariją ir avarinę situaciją – du skirtingi dalykai.

„Nieko neįrodysi. Nebuvo kontakto, tai viskas. Man taip buvo, irgi skraidžiau borteliais, tai net su liudininku nuėjau, bet nieko nepešiau, tik gavau baudą už mašinos nesuvaldymą. Ir dar pabrėžė, kad jeigu matai, jog jau bus, tai geriau ir trenktis nei nusukt. Nors refleksai visada dominuoja nusukt tokioje situacijoje“, – savo patirtimi pasidalijo dar vienas vairuotojas.

Pirmadienį Kauno apskrities policija 15min informavo, kad visi eismo įvykio dalyviai – tad ir taksistas, yra nustatyti.

Policijos teigimu, taksistas yra nustatytas, avarijos aplinkybės tiriamos.

„Gruodžio 30 dieną apie 8.25 valandą Kauno apskrities policijos pareigūnai sulaukė pranešimo, kad Kauno Neries krantinės ir Varnių gatvės sankirtoje įvyko eismo įvykis. Pareigūnai aiškinasi visas eismo įvykio aplinkybes. Visi eismo įvykio dalyviai yra nustatyti“, – teigiama Kauno apskrities policijos atsakyme į 15min užklausą.

Policijos pareigūnai neįvardijo, kas šiuo atveju gresia, jei iš viso gresia, taksi vairuotojui.

Asmenis, mačiusius eismo įvykį ar galinčius suteikti bet kokios reikšmingos informacijos, prašoma kreiptis Kauno apskrities VPK telefonu (8 37) 303 200 arba (8 37) 451 646.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius