-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Internetinis sukčių rojus: kaip parduoti plytą ar dvi bulves – už 170 eurų?

Šiaulių miesto ir rajono policijos komisariato pareigūnai neseniai demaskavo 23 metų šiaulietį internetu įvairiais pavadinimais pardavinėjusį nieką. Reikia automobilio detalės – prašom, reikia virtuvės spintelių – prašom, reikia kompiuterio – prašom. O realiai tų daiktų parduoti jis neketino, nes jų ir neturėjo. Panašių sukčiavimo atvejų pastarosiomis dienomis – ne vienas.
Plyta
Plyta / Alvydo Januševičiaus / 15min nuotr.

Pastaruoju metu per Lietuvą nuvilnijo žinia, kad 19-metis Raseinių rajono gyventojas į telefono pardavėjo sąskaitą pervedė 170 eurų, o po savaitės gavęs siuntinį neteko žado. Atidaręs dėžutę, joje rado dvi bulves. Skelbimą jis rado „Facebook“.

Neseniai į Raseinių rajono policijos komisariatą kreipėsi 36 metų šio rajono gyventoja, kuri nukentėjo nuo internetinio „pirkėjo“. Patikli moteris per Raseinių autobusų stoties siuntų skyrių į Jurbarką išsiuntė parduodamą savo telefoną „Apple iPhone 6S Plus“, tačiau 350 eurų iš pirkėjo taip ir nesulaukė.

Liepos 16-ąją į policiją kreipėsi Radviliškio rajono gyventojas. 24 metų vaikinas, panoręs gražiai atrodančio BMW, prarado 3500 eurų. Skelbimą apie parduodamą automobilį jis rado „Mobile.de“ tinkle.

Nurodyta, kad automobilis yra Danijoje, o jį parduoda užsienietis, gimęs 1976 m. Pinigus už automobilį radviliškietis pervedė į sąskaitą viename Vokietijos banke. Iš karto po pinigų pervedimo ryšys su pardavėju nutrūko. Ir tada teko ryšį užmegzti su policija.

Kitam automobilio pirkėjui liepos pradžioje nutiko dar keistesnė istorija. 38 metų kaunietis interneto svetainėje autogidas.lt rado skelbimą apie Joniškyje parduodamą automobilį „Audi 100“.

Išgirdo netikėtą prašymą, kad jis užsuktų nurodytu adresu į Šiaulius ir už 150 eurų nupirktų jam sidabrinę grandinėlę.

Nors jau buvo 20 valanda, tačiau, susisiekęs su pardavėju, kaunietis susiruošė važiuoti pirkti automobilio. Važiuodamas pro Šiaulius, pirkėjas sulaukė joniškiečio skambučio ir išgirdo netikėtą prašymą, kad jis užsuktų nurodytu adresu į Šiaulius ir už 150 eurų nupirktų jam sidabrinę grandinėlę.

Skambinusysis patikino sumokėtus pinigus išminusuoti iš parduodamo automobilio kainos ir už paslaugą padaryti dar 20 eurų nuolaidą. Kaunietis sutiko.

Apie vidurnaktį Šiauliuose, sutartoje vietoje, prie jo automobilio priėjo du jaunuoliai, padavė grandinėlę, pasiėmė pinigus ir nuėjo savais keliais. Kaunietis paskambino nepažįstamajam, pasakė, kad jo prašymą įvykdė ir dabar važiuoja į Joniškį.

Pavažiavęs apie 25 km, Kauno gyventojas, kurį pradėjo kamuoti įtarimai, paskambino „Audi 100“ pardavėjui, tačiau susisiekti su juo nepavyko – telefonas buvo išjungtas.

Skelbimo apie parduodamą automobilį interneto svetainėje taip pat nebebuvo. Vyras įdėmiai pradėjo tyrinėti išsisaugotą parduodamo automobilio nuotrauką ir pagal transporto priemonės valstybinį numerį, atkūrė, kad šį automobilį prieš porą savaičių jis yra pirkęs Šilalėje.

Sukčius pasinaudojo išsisaugota nuotrauka ir į svetainę įdėjo fiktyvų skelbimą apie parduodamą automobilį. O 53 cm sidabrinė grandinėlė pasirodė esanti visai ne iš sidabro. Kaunietis patyrė dvigubą apgavystę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius