-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 01 25 /10:07

Įrodinėjama, kad Arnas Tumėnas didelę avariją Vilniuje sukėlė girtas – kelių ereliui gresia grotos iki 3 metų

Sostinėje pagaliau teisiamas buvęs advokatės Svetlanos Proninos žentas, judrioje Geležinio Vilko gatvėje prašmatniu „Mercedes-Benz“ automobiliu taranavęs policijos mašiną ir sužalojęs penkis žmones.
Avarija Geležinio Vilko g.
Avarija Geležinio Vilko g. / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Vilniaus miesto apylinkės teisme pagaliau nagrinėjama baudžiamoji byla, kurioje vilnietis Arnas Tumėnas (gim. 1985 m.) kaltinamas dėl garsiai nuskambėjusio Kelių transporto eismo saugumo taisyklių pažeidimo 2012 m. balandžio 28 d.

Prokuratūra ryžosi pateikti tuometiniam žinomos teisininkės Svetlanos Proninos žentui A.Tumėnui kaltinimus pagal Baudžiamojo kodekso 281 straipsnio 2-ąją dalį: „Tas, kas vairavo kelių transporto priemonę būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, narkotinių, psichotropinių ar kitų psichiką veikiančių medžiagų ir pažeidė kelių eismo saugumo ar transporto priemonės eksploatavimo taisykles, jeigu dėl to įvyko eismo įvykis, dėl kurio buvo nesunkiai sutrikdyta kito žmogaus sveikata arba nukentėjusiam asmeniui padaryta didelės turtinės žalos, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki trejų metų.“

Prokurorų užduotį šiame procese apsunkina tai, kad po avarijos vairuotojas pasišalino iš įvykio vietos, tad jo blaivumas nebuvo tikrinamas.

„Medikų pažymos, kurioje būtų konstatuotas vairuotojo girtumas, neturime“, – penktadienį teisme 15min.lt pripažino bylą kuruojantis prokuroras. Pareigūnas kalbėjo, kad esant tam tikriems „požymiams“, vairuotojo neblaivumas gali būti įrodinėjamas netiesioginiais duomenimis.

A.Tumėnas ir jo advokatas ne sykį yra minėję, kad vairuotojas iš avarijos pasišalino ne dėl girtumo, bet streso ir šoko.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Arnas Tumėnas
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Arnas Tumėnas

Primename, kad savaitraštis „15min“, pasidomėjęs kraupią avariją Vilniuje sukėlusio A.Tumėno praeitimi, praėjusią vasarą sužinojo tai, kuo sunku patikėti: 2005 metais A.Tumėnas girtas padarė avariją, kurioje žuvo jo draugas, bet nebuvo nubaustas net 1 lito bauda, iš kelių erelio net nebuvo atimtas vairuotojo pažymėjimas. Nors girtam vairuotojui, padariusiam avariją, gresia vairuotojo pažymėjimo atėmimas bent 3 metams, skiriama mažiausiai 4 000 litų bauda (gali būti skirtas net administracinis areštas iki 30 parų), A.Tumėnui tragiškas įvykis nebuvo sukėlęs jokių padarinių. Mat administracinę bylą „prarijo“ baudžiamoji, o pastarojoje ikiteisminis tyrimas tyliai buvo nutrauktas – už pinigus.

Penktadienio rytą į teismą atvyko ne visi nukentėjusieji. Be to, dėl užimtumo kitoje byloje Palangoje į posėdį negalėjo atvykti kaltinamojo advokatas. Byla atidėta iki kovo pabaigos.

Beje, penktadienį teisme nepasirodė ir vienintelis kviesta liudytojas – su A.Tumėnu važiavęs keleivis Mantas Petryla (jam neįteiktas šaukimas).

Bylą nagrinėjanti teisėja iki kito posėdžio įpareigojo prokuratūros atstovus pateikti medžiagą apie avariją patyrusio automobilio „Mercedes“ draudimą, nes byloje yra pareikšta ir civilinių ieškinių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius