-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per avariją greitkelyje iš „Audi“ iškritusių žmonių vos nepervažiavęs kaunietis: „Stabdžiau eismą“

Naktį iš ketvirtadienio į penktadienį greitkelyje ties Strošiūnų kaimu įvyko avarija: jauno vairuotojo nesuvaldyta „Audi“ rėžėsi į atitvarus. Neprisisegę keleiviai buvo išmesti iš mašinos ir liko be sąmonės gulėti ant kelio. „Vos jų nepervažiavau. Iššokęs iš mašinos ėmiau stabdyti eismą magistralėje“, – emocijomis su 15min pasidalijo pirmasis įvykio vietoje atsidūręs kaunietis Andrius J.
Įvykio vietoje: šio įtariamojo vairuotojo nesuvaldytame automobilyje keliavo 5 žmonės, bent keli rimtai sužeisti.
Įvykio vietoje: šio įtariamojo vairuotojo nesuvaldytame automobilyje keliavo 5 žmonės, bent keli rimtai sužeisti. / Kadrai iš Kristupo Krivicko filmuotos medžiagos

Operatoriumi dirbantis Andrius su kolegomis vyko iš Vilniaus į Kauną. Buvo kiek po vidurnakčio. Bendrakeleiviai miegojo. Kelias buvo tuščias, lygus. Staiga automobilio šviesose atsispindėjo kažkoks metalinis objektas. Iki jo buvo likę gal 300 metrų. Andrius ėmė mažinti greitį.

„Iki to objekto buvo likę gal 50 metrų, tik tuomet suvokiau, kad tai – sumaitota mašina. Važiavau antra juosta, ji stovėjo pirmojoje. Po kaire, ties skiriamąja juosta, matėsi kažkokios juodos dėmės. Dvi ar trys. Tik po laiko suvokiau, kad tai – iš mašinos išmesti žmonės. Pravažiavau pro juos visai šalia – gal metro atstumu. Galėjau pervažiuoti. Buvo labai baisu. Jie gulėjo be sąmonės. Veidu į žemę. Maniau, kad mirę“, – pastarąją naktį susiklosčiusią istoriją ėmė pasakoti Andrius.

Jis sustabdė savo automobilį kelkraštyje. Kolegoms liepė iškviesti pagalbą, o pats puolė stabdyti eismo.

Skaitytojo Karolio nuotr./Greitkelyje „Audi“ avarija rėžėsi į atitvarus, nukentėjo 5 žmonės
Skaitytojo Karolio nuotr./Greitkelyje „Audi“ avarija rėžėsi į atitvarus, nukentėjo 5 žmonės

„Mačiau, kaip daug greičiau nei važiavau aš, mūsų link parlekia dar viena mašina. Įsijungiau mobiliajame telefone esantį prožektorių ir ėmiau intensyviai mosuoti. Kažkas iš tamsos ėmė šaukti: „O ne, ne, ne“. Pasigirdo baisus smūgis. Galvojau, viskas, užmušė. „Mercedes Benz“ automobilis kalė per stabdžius. Sustojo. Paaiškėjo, kad nepervažiavo žmonių – kliudė tik išsimėčiusias „Audi“ detales.

Tuomet pamačiau atvažiuojantį vilkiką. Ėmiau vėl mojuoti. Sunkiasvorio automobilio vairuotojas prilėtino greitį. Paskambinau 112. Mačiau, kad ant kelio guli trys asmenys: vaikinas ir mergina mūsų pusėje, dar viena mergina – kitoje kelio pusėje, prie pat atitvarų.

Vienas, vyresnis, asmuo vaikščiojo. Pasakė, kad jų buvo penki. Penkto nemačiau. Akivaizdu, kad iš mašinos išsviedė tuos, kurie sėdėjo gale neprisisegę diržų. Tas vyresnysis keleivis sėdėjo priekyje, parodė net mėlynę, likusią nuo saugos diržo. Nuo jo sklido alkoholio kvapas. Kad gėrė, neslėpė. Visur mėtėsi alaus skardinės. Vyriškio galva buvo šlapia, nes ant jos išsipylė alus. Važiavo kompanija į Palangą“, – toliau pasakojo Andrius.

Ramino keleivę, atjungė akumuliatorių

Tačiau ši informacija paaiškėjo tik vėliau. Sustojęs vilkikas užblokavo kelią, tad Andriui nebereikėjo rūpintis eismo stabdymu. Jis apžiūrėjo du ant žemės gulinčius keleivius – jie stipriai nekraujavo. Perspėjo besirenkančius smalsuolius, kad nejudintų sužeistųjų. Tuomet už kelkraščio, kitoje kelio pusėje, jis pamatė gulinčią keleivę. Link jos važiavo automobilis. Andrius puolė stabdyti parlekiančios mašinos. Tuomet kažkas sušuko, kad sumaitota „Audi“ tuoj užsidegs. Iš jos rūko dūmai.

„Puoliau ieškoti atsuktuvo. Savo mašinoje jo neradau. Pribėgau prie sustojusio vilkiko, su vairuotoju, kuris kalbėjo rusiškai, suradome žirkles, skirtas metalui karpyti. Nulėkiau iki sumaitotos „Audi“ ir atjungiau akumuliatorių. Numečiau jį ant kelio, kad neužsidegtų. Tuomet išvydau švyturėlius.

Nuo Kaišiadorių pusės atvažiavo pirmasis policijos ekipažas. Atvyko ir du medikų ekipažai. Jie suteikė pagalbą tiems dviem, gulėjusiems ant žemės mūsų kelio pusėje. Mergina, buvusi kitoje kelio pusėje, atsistojo, atsirėmė į atitvarus. Priėjau prie jos. Nukentėjusioji skundėsi milžiniškais kojų skausmais, tikino, jų nejaučianti. Buvau šalia, raminau. Atvažiavo trečia greitoji, nulėkiau pranešti medikams, kur yra dar viena sužalota mergina. Padėjome ją nunešti į greitąją.

O tas priekyje sėdėjęs vyresnio amžiaus keleivis, kuris buvo akivaizdžiai neblaivus, vis kartojo: „Ar aš vienas likau gyvas?“. Jis bijojo prieiti ir pažiūrėti, kaip laikosi važiavę kartu su juo“, – teigė Andrius, prieš ketverius metus išklausęs policijos rėmėjo mokymus, karts nuo karto vis prisijungiantis prie policijos pareigūnų viešų renginių ar patruliavo metu.

Greitkelis, anot Andriaus, buvo užblokuotas iš abiejų pusių. Kadangi buvo naktis, didelės mašinų spūstys nesusidarė.

Kadrai iš Kristupo Krivicko filmuotos medžiagos/Įvykio vietoje: šio įtariamojo vairuotojo nesuvaldytame automobilyje keliavo 5 žmonės, bent keli rimtai sužeisti.
Kadrai iš Kristupo Krivicko filmuotos medžiagos/Įvykio vietoje: šio įtariamojo vairuotojo nesuvaldytame automobilyje keliavo 5 žmonės, bent keli rimtai sužeisti.

„Nors dažnai patruliuoju su policijos pareigūnais, tokiame įvykyje atsidūriau pirmą kartą. Kai nesi pasiruošęs, neturi reikiamos įrangos. O ir mintis, kad vos nepervažiavau gulinčių žmonių... Manau, tai galėjo būti neadekvati jauno vairuotojo reakcija į iššokusį gyvūną. Matyt, susuko vairą į dešinę, „Audi“ sukosi ir kaire puse trenkėsi į kelkraščio atitvarą. Nežinau, ar vairuotojas buvo išgėręs. Džiaugiuosi tik tuo, kad policijos rėmėjo mokymai tokioje situacijoje padėjo išlaikyti šaltą protą“, – teigė Andrius.

Kaltas mažas gyvūnėlis?

Eismo įvykio vietoje atsirado ir televizijos laidų vedėjas Kristupas Krivickas. Savo asmeninėje feisbuko paskyroje jis tiesiogiai transliavo įvykius, besiklosčiusius iškart po avarijos. Netgi pakalbino jaunąjį „Audi“ vairuotoją, kuris vaikštinėjo šalikelėje.

Šis tikino nesuvaldęs automobilio dėl to, kad į kelią staiga iššoko nedidelis gyvūnėlis. Teko staigiai susukti vairą. Vairuotojas visų pakeleivių gerai nepažinojo. Jautėsi nenukentėjęs. Paklaustas, ar vartojo alkoholio, žinomam laidų vedėjui atsakė neigiamai.

Kristupo Krivicko tiesioginė transliacija iš avarijos vietos

Kauno apskrities policijos duomenimis, liepos 26 dieną apie 1.14 valandą kelyje A1 (greitkelis Vilnius – Kaunas), ties Strošiūnų kaimu, vyro, gimusio 1996 metais, vairuojamas automobilis „Audi“ kliudė kelio atitvarus.

Skaitytojo Karolio nuotr./Greitkelyje „Audi“ avarija rėžėsi į atitvarus, nukentėjo 5 žmonės
Skaitytojo Karolio nuotr./Greitkelyje „Audi“ avarija rėžėsi į atitvarus, nukentėjo 5 žmonės

Eismo įvykę be vairuotojo dalyvavo dar keturi asmenys: keleiviai, gimę 1989 ir 1999 metais, ir dvi keleivės, gimusios 1998 m. Į ligoninę iš jų buvo išvežti trys asmenys: merginos ir 1999 metais gimęs vaikinas.

Eismo įvykio vietoje jaunajam vairuotojui, kuris K.Krivickui tikino, kad negėrė, nustatytas 0,23 prom. girtumas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius