Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iš avarijos Kaune pasišalinęs ir policijai girtas pasipriešinęs karys dirbs visuomenės labui

Kauno apylinkės teismas buvusiam kariškiui Donatui Kuchtai skyrė 180 valandų viešųjų darbų už pasipriešinimą policijos pareigūnams. Šias teismo paskirtas valandas jis turės atidirbti per devynis mėnesius – po 20 valandų kas mėnesį, – pranešime spaudai informuoja Kauno apylinkės teismas.
Šlavėjas
Šlavėjas / Asociatyvi nuotr. / Egidijaus Jankausko/15min nuotr.

„Bausmės paskirtis yra ne tik nubausti nusikaltimą padariusį asmenį, bet ir paveikti jį, kad jis laikytųsi įstatymų. Kadangi asmuo yra jaunas, darbingo amžiaus, fiziškai stiprus, todėl, teismo nuomone, viešieji darbai geriausiai atitiks bausmės paskirtį bei užtikrins teisingumo principo įgyvendinimą“, – kalbėjo bylą nagrinėjusi teisėja Laima Šeputienė.

Buvęs Lietuvos kariuomenės Didžiojo Lietuvos etmono Jonušo Radvilos mokomojo pulko instruktorius D.Kuchta 2017 metų liepos 21 dieną, būdamas neblaivus (1,69 prom.), nevykdė teisėtų policijos pareigūnų reikalavimų grįžti į įvykio vietą, iš kurios pasišalino.

Kai D.Kuchta nepakluso policijos pareigūnų reikalavimams, pastarieji bandė prie jo prieiti arčiau, tačiau jis aktyviai priešinosi spardydamasis abiem kojomis, mosuodamas rankomis. Bandančiam prie jo prisiartinti policijos pareigūnui jis spyrė į dešinės kojos kelį. Sumušimą apžiūrėję specialistai nustatė nežymų sveikatos sutrikdymą.

Teisme nukentėjusysis pasakojo, kad patruliuodami su kolege sulaukė iškvietimo į eismo įvykio vietą Kauno Kuršių gatvėje, kur galimai nukentėjo žmonės, buvo apgadinti automobiliai. Pareigūnai įvykio vietoje rado sudaužytą BMW ir apgadintus dar kelis automobilius. Liudininkai pasakojo, kad eismo įvykį sukėlę vyriškiai nubėgo į šalia esančio namo laiptinę.

Pareigūnai šiuos vyriškius rado liudininkų nurodytame bute. Smarkiai nuo alkoholio apsvaigęs D.Kuchta neigė sukėlęs eismo įvykį ir nepakluso pareigūnų reikalavimams sugrįžti į įvykio vietą. Vyras aktyviai priešinosi pareigūnams, todėl jam buvo uždėti antrankiai.

Taip pat jis atsisakė tikrintis girtumą, todėl buvo nuvežtas į Kauno klinikas kraujo mėginiui paimti.

Teismas, skirdamas bausmę, pabrėžė, kad D.Kuchta padarė nesunkų tyčinį nusikaltimą. Anksčiau nėra teistas, tačiau yra baustas administracine tvarka. Sunkinanti aplinkybė yra tai, kad nusikaltimą jis padarė būdamas girtas.

Šį nuosprendį per 20 dienų galima skųsti Kauno apygardos teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius