Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iš Baltarusijos Nemunu Lietuvos kontrabandininkams paleista siunta „nuplaukė“

Kontrabandinių cigarečių krovinys į Lietuvą atplaukė Nemunu. Tačiau šį laimikį „sužvejojo“ Kapčiamiesčio užkardos pasieniečiai.
Cigarečių kontrabanda Nemune
Cigarečių kontrabanda Nemune / VSAT nuotr.

Nemuno aukštupyje Kapčiamiesčio užkardos pasieniečiai sulaikė du krovinius su pusketvirto tūkstančio pakelių baltarusiškų cigarečių. Neabejojama, kad šie rūkalai upe buvo paleisti Baltarusijos pusėje, o kontrabandininkai Lietuvoje jų nespėjo paimti.

Pirmadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Lazdijų rinktinės Kapčiamiesčio užkardos pareigūnai patruliavo palei Nemuną Druskininkų savivaldybės Gerdašių kaimo ribose. Upės viduriu čia eina siena su Baltarusija. Maždaug už 10 metrų nuo Lietuvos kranto pasieniečiai pastebėjo brezentinį plaustą.

Kapčiamiesčio užkardos pareigūnai jį išvilko iš Nemuno. Paaiškėjo, kad į brezentą buvo suvyniotos cigarečių dėžės, aptrauktos polietilenu. Pasieniečiai patikrino vietovę ir už maždaug 300 metrų upėje aptiko dar vieną krovinį. Šios dėžės irgi buvo suvyniotos į polietileną ir sutvirtintos tarpusavyje. Prie jų dar buvo pritaisytos petnešos, skirtos cigarečių nešikų patogumui.

Iš viso upe plaukė 3670 pakelių cigarečių „Fest“ ir „Fest 7“ su Baltarusijos akcizo ženklais. Apžiūrėjus aplinkines vietoves įtartinų asmenų nerasta. Kontrabandinės cigaretės saugomos Lazdijų rinktinėje. Įvykis tiriamas. 

Manoma, kad kontrabandininkai Baltarusijoje šiuos krovinius savo krante paleido pasroviui. Buvo planuojama, kad cigaretes vanduo atneš prie Lietuvos kranto, kur jas rūkalų gabentojai turėjo ištraukti iš vandens ir kuo skubiau nugabenti į Lietuvos gilumą.

Kai Nemunas iš Baltarusijos įteka į Lietuvą, juo 17 kilometrų eina abiejų valstybių siena. Tokių atvejų, kai šiame upės aukštupyje iš Baltarusijos bandoma plukdyti kontrabandinius rūkalus, pasieniečiai išaiškina nuolat, pažymima antradienį paviešintame VSAT pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius