-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iš Bradausko keleivio teisme trejiems metams atimtos teisės

Po kraupios naujametės avarijos išgarsėjęs vilnietis Svajūnas Jonynas ketvirtadienį teisme išgirdo nemalonią žinią: teks trejiems metams pamiršti vairuotojo pažymėjimą ir sumokėti 3000 litų baudą. Jis nubaustas už ankstesnę avariją, kai pats vairuodamas atsitrenkė į kitą automobilį ir pabėgo iš įvykio vietos.
Svajūnas Jonynas
Per avariją Nemenčinės plente sulaužytos ranka ir koja S.Jonynui šiandien nesutrukdė atvykti į teismą. / Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr.

Pakliūti į avariją ir sprukti iš įvykio vietos S.Jonynui yra ne naujiena.Kaip pranešė 15min.lt, sausio 1-ąją apie 1.20 val. Nemenčinės plente skriejo Seimo nario sūnaus Andriaus Bradausko vairuojamas Subaru Legacy, o keleivio vietoje sėdėjo praeityje išgarsėjęs šešėlinio pasaulio atstovas 42 metų S.Jonynas. Subaru iš pradžių trenkėsi į VW Vento, kuriuo buvo vežami garsaus verslininko Nerijaus Numavičiaus tėvai. Nesustojęs Subaru lėkė iki mirtinos kaktomušos su Citroen, tuomet žuvo abu vairuotojai, o dar dvi paauglės ir S.Jonynas buvo sužaloti.

Pasirodo, pakliūti į avariją ir sprukti iš įvykio vietos S.Jonynui yra ne naujiena. Dar iki tragedijos Nemenčinės plente S.Jonynas prisidarė rūpesčių, neatidžiai vairuodamas savąjį Volkswagen Golf.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Svajūnas Jonynas
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./S.Jonyno ranka po avarijos tebėra sugipsuota.

S.Jonyno vairuojamas golfas trenkėsi į Mercedes, bet vairuotojas nesustojo ir iš įvykio vietos pasišalino.

Tačiau Vilniaus kelių policijos pareigūnams pavyko surinkti įrodymus ir byla apie šį S.Jonyno poelgį buvo perduota teismui.

Ketvirtadienį Vilniaus 1-ojo apylinkės teismo teisėja Jolanta Malijauskienė išnagrinėjo S.Jonyno administracinę bylą. Posėdyje teikėsi dalyvauti ir pats vairuotojas, kuris po žiauriosios naujametės avarijos vaikštinėja sugipsuotas.

A.Bradausko bendrakeleivis už savuosius nuotykius kelyje buvo nubaustas pagal du Administracinės teisės pažeidimų kodekso (ATPK) straipsnius. Už tai, kad ne tik sugadino kitą transporto priemonę, bet ir pasišalino iš avarijos vietos, teisėja nutarė skirti S.Jonynui 3000 litų baudą ir trejiems metams atimti vairuotojo pažymėjimą.

Šį nutarimą vairuotojas galės apskųsti. Kol kas S.Jonynas gali guostis tuo, kad teismas jam skyrė minimalią bausmę. Mat ATPK numatyta, jog už pasišalinimą iš avarijos vietos numatyta bauda nuo 3000 iki 4000 litų arba vairuotojo pažymėjimo atėmimas nuo trejų iki penkerių metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius