Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iš „Depo“ vogtas prekes visureigiu BMW vežusios pasienietės atleisti kol kas nėra už ką

Kaip pirmadienį informavo Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) atstovai, savaitgalį areštinėje pabuvojusi pareigūnė šįvakar laukiama vakarinėje pamainoje.
Vogtas BMW visureigis
Asociatyvi iliustracija: BMW visureigis / VSAT nuotr.

Po skandalingos „Depo“ prekių vagystės pasienietės atžvilgiu pradėtas tarnybinis patikrinimas ir darbe. Tačiau kol baudžiamosios bylos neištyrė policija, VSAT vadovybė neturi pagrindo šios pareigūnės nei nušalinti nuo tarnybos, nei juolab atleisti.

Pirminiais policijoje atliekamo ikiteisminio tyrimo duomenimis, gruodžio 8 d. apie 12 val. 50 min. Vilniuje, Maksimiškių g., iš parduotuvės „Depo“ buvo pavogta įvairių prekių už 332 eurus. Pareigūnų įrašas skelbia, kad vagiant užfiksuotas vienas asmuo.

15min žiniomis, jį nusivijo „Depo“ apsaugininkai, apie vagystę iškart pranešę ir policijos patruliams.

Kaip sekmadienį skelbė Policijos departamentas, netoliese sulaikytas automobilis „BMW X5“, kurį vairavo ne tarnybos metu neuniformuota VSAT prie VRM Varėnos rinktinės Tribonių užkardos vyresnioji pasienietė J.M. (g. 1993 m.).

Trijulė įkliuvo su įkalčiais: visureigyje buvo rasti iš parduotuvės pavogti daiktai. BMW vairuotoja ir kartu važiavę vyresni vyrai (gimę 1992 m. ir 1989 m.) uždaryti į areštinę. Koks tiksliai galėjo būti kiekvieno iš sulaikytųjų vaidmuo ir ar trijulė apskritai veikė išvien – turėtų būti atsakyta tyrimo metu.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Parduotuvė „Depo“
Luko Balandžio / 15min nuotr./Parduotuvė „Depo“

Pirmadienį VSAT Prevencijos skyriaus viršininkas Giedrius Mišutis 15min informavo, kad į teisėsaugos akiratį patekusi pasienietė darbe kol kas jokių pretenzijų nesulauks. „Transportas yra ne tarnybinis, įvykis buvo ne darbo metu“, – pabrėžė G.Mišutis.

Jo teigimu, pagal iš anksto sudarytą budėjimų grafiką, pareigūnė J.M. pirmadienio vakarą turi darbuotis Tribonių užkardoje.

Kita vertus, gavusi pirminę informaciją iš policijos, VSAT vadovybė pradėjo šios pasienietės atžvilgiu tarnybinį patikrinimą.

„Lauksime iš policijos medžiagos, kas ten įvykę yra, ir kuo baigsis tas ikiteisminis tyrimas. Tada ir mes ją vertinsime pagal vadinamąją tarnybinę liniją, bet kol kas kalbėti anksti, nes nėra duomenų“, – teigė VSAT Prevencijos skyriaus viršininkas.

Pareigūnė dirba pasienio apsaugoje beveik 4 metus, nei paskatinimų, nei nuobaudų per tą laikotarpį ji neturi.

Jis pridūrė, kad iki šiol ši pareigūnė niekuo nepagarsėjo. „Dirba nepilnus ketverius metus, nei paskatinimų, nei kažkokių nuobaudų ji neturi“, – minėjo G.Mišutis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius