Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iš dviejų „VW Passat“ automobilių Kauno teritorijos muitininkai ištraukė cigarečių už 40 tūkst. litų

Kauno teritorinės muitinės Kybartų kelio posto pareigūnai ketvirtadienį sulaikė kontrabanda gabentų cigarečių už daugiau nei 40 tūkst. litų. Rūkalus automobiliuose įrengtose slėptuvėse muitininkai aptiko panaudoję mobilią kuro matavimo įrangą.
Kontrabandinės cigaretės
Kontrabandinės cigaretės / Lietuvos respublikos muitinės nuotr.
Temos: 1 Muitinė

Lietuvos Respublikos muitinė praneša, kad ketvirtadienį iš Kaliningrado srities pro Kybartų kelio postą automobiliais „VW Passat“ grįžtantys Lietuvos piliečiai pareigūnams deklaravo, kad jokių draudžiamų ar ribojamų prekių neveža. Tačiau, muitininkams patikrinus kuro bakus mobilia kuro matavimo įranga, bakuose buvo aptikti ne degalai, o cigaretės. Toliau tikrinant automobilius, kontrabanda gabenti rūkalai rasti ir automobilių dujų įrangoje, ir bamperiuose įrengtose slėptuvėse.

Piliečio V.M. vairuojamame automobilyje pareigūnai atrado 2 tūkst. 389 pakelius cigarečių „Viceroy Red“, įvertintus daugiau kaip 17 tūkst. litų. 

Dar daugiau kontrabanda gabentų cigarečių pareigūnai aptiko Lietuvos gyventojo I.O. automobilyje įrengtose slėptuvėse – iš jų ištraukė 3 tūkst. 360 pakelių cigarečių „West“, kurių vertė – daugiau kaip 23 tūkst. litų.

Nelegaliai gabenti rūkalai ir automobiliai sulaikyti, o kontrabandines cigaretes bandžiusiems įvežti vairuotojams surašyti administracinių teisės pažeidimų protokolai. Jiems gresia baudos nuo 10 tūkst. iki 20 tūkst. litų, su neteisėtai gabentų cigarečių ir transporto priemonės konfiskavimu. 

Muitinės pareigūnai, naudodami mobilią kuro kiekio matavimo įrangą, tikrina lengvųjų automobilių, vykstančių per valstybės sieną, kuro bakų talpose gabenamus degalus.

Per 10 šių metų mėnesių muitininkai patikrino 1 tūkst. 380 lengvųjų automobilių kuro bakuose gabentų degalų kiekius ir nustatė daugiau kaip 200 pažeidimų. Už neteisingai deklaruotus ar nestandartiniuose kuro bakuose gabentus degalus nuo šių metų pradžios muitininkai apskaičiavo 100 tūkst. litų privalomų sumokėti mokesčių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius