-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iš galerijos Danijoje pavogta 11 lietuvių tapytojo Vilmanto Marcinkevičiaus darbų

Iš Kopenhagos meno galerijos „Galleri NB“ pavogta vienuolika žinomo lietuvių tapytojo Vilmanto Marcinkevičiaus kūrinių. Iš viso dingo 27 darbai, sukurti įvairių menininkų, rašo „Lietuvos rytas“.
Tapytojas Vilmantas Marcinkevičius
Tapytojas Vilmantas Marcinkevičius

Kartu su lietuvio kūriniais vagys išsinešė menininkų Kari Svenssono, Denniso Seide ir Walterio Barrientoso paveikslus, taip pat darbų ant popieriaus kolekciją. Pastarieji kūriniai, kaip pranešė Danijos policija, jau surasti. Tačiau tapybos darbų likimas kol kas neaiškus.

„Galleri NB" duomenimis, vagys joje apsilankė du kartus. Iš pradžių jie pagrobė tik nešiojamąjį kompiuterį. Jame buvo visa galerijos menininkų ir parduodamų paveikslų duomenų bazė. Grįžę grobikai nelietė šiuo metu eksponuojamų kūrinių, jie prasmuko į saugyklą ir ten išsirinko vertingiausius darbus.

Lietuvis V.Marcinkevičius danų meno mėgėjams žinomas kaip dailininkas, nutapęs Danijos princesės Alexandros ir princo Joachimo portretus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius