Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Iš internato izoliuotis namo išsiųstas 15-metis pagrobė savo senelio automobilį

Saviizoliacijos pramogos nepilnamečiui ir jo draugui baigėsi Žmirklių kaimo griovyje.

Įprastai policijos pareigūnai vagystę pradeda tirti gavę nukentėjusio žmogaus pranešimą ir jo prašymą surasti pavogtuosius daiktus. Lapkričio 17-osios rytą Joniškio rajono policijos komisariato pareigūnai įvykio tyrimą pradėjo atbuline eiga – buvo rastas į griovį įvažiavęs automobilis ir reikėjo nustatyti, kam jis priklauso ir kas jam nutiko.

Apie 9 val. ryto, gyventojų kvietimu, nuvykę į Joniškio rajone esantį Žmirklių kaimą, pareigūnai už tilto per Mūšos upę, griovyje, rado likimo valiai paliktą automobilį „Toyota Corolla Verso“.

VIDEO: Nepilnametis kelionę iš senelio pagrobtu automobiliu baigė griovyje

Paaiškėjo, kad mašina priklauso 63 metų Rudiškių kaimo gyventojui. Pamatęs pas jį atvykusius pareigūnus, jis labai nustebo, o dar labiau nustebo, kai šie pasiteiravo, kur jo automobilis, o jis, atsakęs, jog stovi kieme, savo transporto priemonės kieme nebeišvydo.

Suprato, kad automobilis pavogtas. Čiupt už striukės kišenės – rakteliai vietoje.

Prie sekcijos pastebėtos purvinų batų pėdos paskatino šeimininką patikrinti, ar atsarginiai automobilio užvedimo rakteliai tebėra sekcijoje. Jų nebuvo.

Apžiūrint įvykio vietą, nustatyta, kad kažkas pro rūsio langelį buvo patekęs į namo vidų ir šmirinėjo pirmajame aukšte. Šeimininkai miegojo antrajame aukšte.

Netrukus buvo surastas ir įtariamasis – tame pačiame kaime gyvenantis 15-metis automobilio savininko anūkas.

Kai pareigūnai pas jį nuvažiavo, jaunuolį rado miegantį. Paryčiais į namus parsiradęs nepilnametis dėjosi neturįs supratimo, ko iš jo norima. Pareigūnams šis jaunuolis dėl netinkamo elgesio jau buvo žinomas ir anksčiau. Prieš kurį laiką į Švėkšnos specialiojo ugdymo centrą išsiųstas 15-metis dėl koronaviruso proveržio šioje ugdymo įstaigoje saviizoliacijos tikslu buvo vėl grąžintas į namus.

Įtariama, kad jaunuolis, žinodamas, kur senelis laiko atsarginius automobilio raktelius, pro rūsio langelį įsibrovė į namo vidų.

Tačiau saviizoliaciją suvokęs kaip laisvę nuo sugriežtintos kontrolės jis lapkričio 16-osios vakare susitiko su 17-mečiu draugu ir nutarė karantino gyvenimą paįvairinti nuotykiais. Įtariama, kad jaunuolis, žinodamas, kur senelis laiko atsarginius automobilio užvedimo raktelius, pro rūsio langelį įsibrovė į namo vidų ir, juos pasisavinęs, su draugu norėjo pabūti lenktynininkais.

Vairavimo žinių ir įgūdžių neturinčiam jaunuoliui automobilio vairas nepakluso. Nesuvaldyta transporto priemonė atsidūrė griovyje ir iš jo nebeišvažiavo. Laimė, apsieita be aukų. Dėl įsibrovimo į gyvenamąsias patalpas ir automobilio raktelių bei automobilio vagystės abiem nepilnamečiams pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius