Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iš IT įmonės pasisavinta 140 000 eurų, nesumokėta 220 000 eurų mokesčių

Informacinių technologijų paslaugas teikiančios įmonės generalinis direktorius įtariamas sukčiavimu, o verslo plėtros vadovas apgaule galėjo pasisavinti daugiau nei 140 tūkst. eurų. Įtariama, kad įmonė nesumokėjo ir daugiau nei 220 tūkst. eurų mokesčių. Tai atskleidė baigtas Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) ikiteisminis tyrimas.
IT darbuotojas
Asociatyvinė iliustracija: IT darbuotojas / „123RF“ nuotr.

Aiškinantis priežastis, lėmusias tariamą vienos įmonės nemokumą, nustatyta, kad įtariamieji sudarė fiktyvią konsultacinių paslaugų sutartį su kita Vilniuje esančia įmone ir įtraukė į buhalteriją iš jos gautas sąskaitas faktūras. Jų bendra suma siekė daugiau kaip 140 tūkst. eurų.

Tikrinant konsultacines paslaugas teikusios įmonės veiklą, paaiškėjo, kad realiai ji nevykdė jokios veiklos, įmonės direktoriumi dirbo informacinių technologijų paslaugas teikusios bendrovės verslo plėtros direktorius. Šis už neva suteiktas paslaugas gautus pinigus pervedė į savo asmeninę banko sąskaitą ir juos išgrynino.

Tokiu būdu klastojant buhalterinę apskaitą buvo pasisavinta daugiau kaip 140 tūkst. eurų informacinių technologijų paslaugas teikiančios įmonės lėšų, valstybės biudžetui nesumokėta per 24 tūkst. eurų pridėtinės vertės mokesčio (PVM).

Tyrimą FNTT pradėjo po Vilniaus apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos informacijos apie tai, kad Vilniuje registruota įmonė nesumokėjo mokesčių. Baigtam ikiteisminiam tyrimui vadovavo ir jį organizavo Vilniaus apygardos prokuratūra.

Vilniaus verslininkams pareikšti įtarimai dėl sukčiavimo stambiu mastu, didelės vertės svetimo turto pasisavinimo, mokesčių nesumokėjimo, apgaulingos apskaitos tvarkymo ir dokumentų suklastojimo. Siekiant užtikrinti mokesčių administratoriaus civilinį ieškinį, laikinai apribota nuosavybė į įtariamųjų turtą, kurio vertė siekia daugiau nei 148 tūkst. eurų.

Baigta baudžiamoji byla perduota nagrinėti Vilniaus apygardos teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius