Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iš Kinijos atgabentos stalo žaidimų klastotės į Baltarusiją nepateks – bus sunaikintos

Klaipėdos teritorinės muitinės pareigūnai sulaikė iš Kinijos laivu atplukdytą stalo žaidimų siuntą. Atliekant prekių muitinį tikrinimą Klaipėdos teritorinės muitinės pareigūnams kilo įtarimų, kad jos galimai yra klastotės, tai yra, pagamintos pažeidžiant prekių ženklo savininko intelektinės nuosavybės teises.
Stalo žaidimų klastotės
Stalo žaidimų klastotės / Klaipėdos teritorinės muitinės nuotr.

Sulaikyta 720 vnt. stalo žaidimų „Monopolis“, ši siunta turėjo keliauti į Baltarusiją. Pažeidimų prevencijos skyriaus pareigūnai pradėjo tyrimą ir apie galimai intelektinę nuosavybę pažeidžiančių prekių sulaikymą informavo prekių ženklo atstovus. Pastarieji patvirtino, kad sulaikytos prekės yra klastotės ir prašo jas konfiskuoti sunaikinti.

Intelektinės nuosavybės teisių apsauga yra vienas iš Europos Komisijos ir ES valstybių narių prioritetų. Nuo to, kaip sėkmingai bus apsaugotos intelektinės nuosavybės teisės, tiesiogiai priklauso visos Europos įmonių konkurencingumas ir vidaus rinkos saugumas. Klastotės pažeidžia intelektinės nuosavybės teises ir skatina šešėlinę ekonomiką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius