Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iš kredito unijos „Amber“ galėjo būti pasisavinta 2,7 mln. eurų jos turto, sulaikytas vienas vadovų

Iš kredito unijos „Amber“ galėjo būti pasisavinta 2,7 mln. eurų jos turto, antradienį sulaikytas vienas šios unijos vadovų.
Kredito unijos „Amber“ biuras
Kredito unijos „Amber“ biuras / „Dianadesign“ nuotr.

Vilniaus apygardos prokuratūra pranešė, kad antradienį Finansinių nusikaltimų tyrimo tarybos (FNTT) pareigūnai atliko kratas kredito unijos apskaitą tvarkančios įmonės atstovės namuose bei vieno iš unijos vadovų namuose bei transporto priemonėje.

Pasak tyrimą kontroliuojančios prokuratūros pranešimo, šis asmuo buvo laikinai sulaikytas, jam pareikšti įtarimai dėl didelės vertės svetimo turto pasisavinimo.

Apie įtartą nusikalstamą veiką FNTT pranešė Lietuvos banko Priežiūros tarnyba, nurodydama, kad atliekant tikslinį neplaninį šios kredito unijos inspektavimą buvo pastebėta abejonių keliančių finansinių operacijų.

Įvertinusi pateiktus duomenis, FNTT pradėjo ikiteisminį tyrimą, pradiniais duomenimis, iš kredito unijos galimai buvo pasisavintas 2,7 mln. eurų vertės turtas.

Asmuo, pasisavinęs jam patikėtą ar jo žinioje buvusį didelės vertės svetimą turtą, gali būti baudžiamas laisvės atėmimu iki dešimties metų.

Lietuvos banko valdyba, įvertinusi inspektavimo metu išaiškintus pažeidimus kredito unijoje „Amber“, apribojo jos veiklą ir skyrė laikinąjį administratorių.

Iki tol „Amber“ kredito unijos vadove buvo nurodoma Lina Petrauskaitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius