Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Iš kur naktimis sklinda mįslingi garsai sostinės Lazdynų rajone?

Vilniuje vieno mikrorajono gyventojus jau kelis mėnesius kankina iš nežinia kur naktimis sklindantys mįslingi garsai, kurie vilniečiams primena sprogimus.
Vaizdas iš Vilniaus TV bokšto
Vaizdas iš Vilniaus TV bokšto / Luko Balandžio / 15min nuotr.
Temos: 2 Vilnius Lazdynai

Griausmas sudrumsčia miegantį miesto mikrorajoną. Atrodo, garsas sklinda iš kažkur labai toli, tačiau tuoj pat jis nugriaudėja visai šalia – prie namo langų.

Tai pasikartoja vieną naktį, tada – kitą. Nakties ramybė drumsčiama keletą mėnesių, todėl apie poilsį negali būti nė kalbos.

Ar galite patikėti, kad tai jau kelis mėnesius yra vieno sostinės mikrorajono gyventojų realybė?​

„Didelį aidą sukeliantis sprogimas“

Pirmadienį 15min skaitytojas Nerijus pranešė, kad pastaruosius kelis mėnesius sostinės Lazdynų rajono gyventojus naktimis gąsdina keisti garsai, kurie neva primena sprogimą.
 

Tai jau antras šeštadienis toks: praėjusį kartą, vidurnaktį, buvo du sprogimai, nuo kurių kaukė visos mašinos!

„Mums tenka prabusti iš miego persigandusiems nuo didelio ir aiškaus sprogimo garso, kuris yra nepanašus į petardas, nes garsas pernelyg stiprus. Tai yra švarus, stiprus ir didelį aidą sukeliantis sprogimas“, – tikino 15min skaitytojas Nerijus, kuris pastarąjį kartą sprogimą girdėjo sekmadienio ryte, apie 4 valandą ryto.

Tąkart neiškentęs ramybės neduodančio garso Lazdynų rajono gyventojas iškvietė policijos pareigūnus į Erfurto gatvę, kad šie aiškintųsi mįslingo garso šaltinį, tačiau atvykus ramybės sergėtojams garsas nepasikartojo.

Sprogimas neužfiksuotas

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovas Paulius Radvilavičius 15min patvirtino, kad iškvietimas dėl neva girdimų sprogimų buvo gautas sausio 31-osios dienos ryte, 4 val. 7 min.

„Pranešėjas teigė, kad Erfurto gatvėje ilgiau nei 20 minučių girdi sproginėjimus. Įvykio vietoje policijos ekipažas pasirodė 4 val. 14 min., tačiau jokio triukšmo ir pavojaus neužfiksavo“, – sakė policijos atstovas P.Radvilavičius.

Viena gyventoja prabilo apie Erfurto gatvėje esančiuose garažuose neva gaminamus savadarbius sprogmenis, kuriuos chuliganai išbando naktį Lazdynų rajone.

Sostinės policija su pranešimu apie sprogimo garsus susijusių įvykių taip pat neturi, todėl pareigūnai negali atsakyti, iš kur kilo triukšmas, kurį girdėjo Lazdynų mikrorajono gyventojas.​

Garsus girdi ne vienas

Nerijus nėra vienintelis žmogus, kuris teigia girdėjęs sprogimą primenantį garsą Lazdynuose. Socialiniuose tinkluose sostinės mikrorajono gyventojų bendruomenę vienijančioje grupėje atsiliepė ir daugiau žmonių, kurie taip pat nerimauja dėl ramybės neduodančių garsų.

„Tai jau antras šeštadienis toks: praėjusį kartą, vidurnaktį, buvo du sprogimai, nuo kurių kaukė visos mašinos!“, – prisiminė Lazdynų gyventoja Ingrida.

Vienas gyventojas aiškino, kad geriausias sprendimas būtų iškviesti policijos pareigūnus tik pasigirdus keistam garsui, tačiau gyventoja aiškino, kad tai padaryti yra beviltiška.

„Kaip pranešt, kai net nesuprasi, kurioj pusėj sprogo?“, – rašė Lazdynų rajono bendruomenės narė.

Versijos – įvairios

Nesulaukę pagalbos iš specialiųjų tarnybų, sostinės mikrorajono gyventojai patys pradėjo ieškoti mįslingo garso šaltinio ir net pateikė keletą versijų apie tai, iš kur sklinda šis stiprus garsas.

Viena gyventoja prabilo apie Erfurto gatvėje esančiuose garažuose neva gaminamus savadarbius sprogmenis, kuriuos chuliganai išbando naktį Lazdynų rajone.

Kitas skaitytojas rašė, kad garsas sklinda dėl paslaptingo būdo, kuriuo neva yra baidomi paukščiai iš parko, esančio šalia „Riešutų“ viešojo transporto stotelės.

Tačiau visi sostinės mikrorajono gyventojai sutartinai dalinosi savo nerimu dėl sprogimus primenančių garsų, kurie jau kurį laiką neduoda ramybės.

„Darosi labai neramu. Viliuosi, kad tai  bus pastebėta atitinkamų institucijų ir bus imamasi konkrečių veiksmų tam išaiškinti“, – rašė susirūpinęs 15min skaitytojas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius