Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iš meilės kretingiškei liko tik skolos

„Ir ką tu jame matei?“ – klausia artimieji Kretingos rajono gyventojos 42 metų Jolantos (pavardė neviešinama moters prašymu) apie jos draugystę su 40 metų Rolandu Kvaščevičiumi. Prieš dvejus metus šis žmogus Jolantai buvo mylimasis, o dabar – aferistas, kuris už meilės spektaklį iš jos išviliojo daugiau negu 30 tūkst. Lt. Jau 17 kartų teistam R. Kvaščevičiui ši byla yra ne vienintelė, kurioje nukentėjusiąja pripažįstama jo gražiomis kalbomis patikėjusi moteris.
Už sukčiavimą teisiamas Rolandas Kvaščevičius sugebėjo sukurti meilės iliuziją ir taip, nukentėjusiosios teigimu, iš jos išvilioti daugiau kaip 30 tūkst. Lt.
Už sukčiavimą teisiamas Rolandas Kvaščevičius sugebėjo sukurti meilės iliuziją ir taip, nukentėjusiosios teigimu, iš jos išvilioti daugiau kaip 30 tūkst. Lt. / „Pajūro naujienų“ nuotr.

Minimalų atlyginimą teuždirbanti Jolanta kas mėnesį sumoka po 111 Lt paskolos, kurią pasiėmė, kaip pati teigė, įkalbėta R.Kvaščevičiaus, ir dieną naktį suka galvą, kaip atiduoti 7 tūkst. Lt skolą savo brolio šeimai.

„Man tai – labai didelė suma“, – prisipažino Jolanta, kuri per 2 mėnesius trukusį bendravimą su R. Kvaščevičiumi teigė iš viso netekusi daugiau kaip 30 tūkst. Lt.

Prisiminti skolomis virtusią draugystę Jolantai teko antradienį – Kretingos rajono apylinkės teisme buvo nagrinėjama byla, kurioje R. Kvaščevičius kaltinamas sukčiavimu.

Kol byla pasiekė teismą, dar labiau išaugo civilinio ieškinio suma – iki 33 tūkst. 191, 28 Lt, nes Jolantai tenka kiekvieną mėnesį mokėti paskolą.

Atvėrė piniginę jau pirmąją dieną

Jolanta manė, kad pažintis su R. Kvaščevičiumi – tarsi dovana po skausmingų skyrybų su sutuoktiniu ir po jų išgyventos depresijos. R. Kvaščevičius nė iš tolo nepriminė santūriųjų žemaičių – Jolanta pasakojo, kad jis mokėjęs gražiai kalbėti, atspėti moters svajas ir nepamiršdavo padovanoti gėlių.

„Dabar suprantu, kad tos gėlės buvo perkamos iš mano pačios pinigų“, – teigė Jolanta, kuriai atverti piniginę teko nuo pat pažinties pradžios.

R.Kvaščevičius, su kuriuo moteris susipažino sms žinutėmis, į pirmąjį pasimatymą pakvietė vos grįžęs iš Švedijos, kur, kaip pats kalbėjo, dirbo statybose. R. Kvaščevičius iš karto perspėjo neturįs pinigų, nes jį esą apvogė, o uždarbio iš Švedijos dar nespėjo sulaukti. Atidėti pasimatymo ir atostogų planų nenorėjusiai Jolantai neliko nieko kita kaip tik pasiūlyti laikinai pasinaudoti jos pinigais.

Susipažinusi 2011 metų birželio 22 dieną, pora iš karto Jolantos automobiliu nuvažiavo pas R.Kvaščevičiaus motiną į Simną Alytaus rajone, o po to – į Druskininkus, kur liko nakvoti. Toliau atostogų maršrutas vedė į Trakus, į Vilnių.

„Vienoje prekybos centro „Europa“ parduotuvėje Rolandas pamatė telefoną už 480 Lt. Paprašė paskolinti pinigų ir tikino, kad juos grąžins, sakė, kad telefono jam reikia darbui. Ne iš karto sutikau, bet visgi patikėjau, kad jis skolą grąžins“, – pasakojo Jolanta, kuri apmokėjo ir visas kelionės išlaidas, nakvynes viešbučiuose.

Už sukčiavimą teisiamas Rolandas Kvaščevičius sugebėjo sukurti meilės iliuziją ir taip, nukentėjusiosios teigimu, iš jos išvilioti daugiau kaip 30 tūkst. Lt.

Pirko butą

Jolanta pasakojo, kad, sugrįžus į Klaipėdą, R. Kvaščevičius įtikinęs, jog, padedant jo broliui, galima nusipirkti automobilį „BMW“ už 7 tūkst. Lt, o vėliau jį parduoti už 9 tūkst. Lt.

„Ar nebus gerai, jei mes turėsime 2 tūkst. Lt“, – R. Kvaščevičiaus žodžius citavo Jolanta, kuri, paskolinusi 7 tūkst. Lt, vėliau nebematė nei pinigų, nei automobilio.

Tęsiantis draugystei ir apsisprendus gyventi kartu, R. Kvaščevičiui nepatiko mintis atsikraustyti į Jolantos namus, kuriuose dar gyveno ir jos motina bei brolis. Tad pora per skelbimus ieškojo būsto, kurį galėtų įsigyti – išsirinko Jaunystės gatvėje, Kretingoje, esantį butą, , kuris buvo parduodamas už maždaug 95 tūkst. Lt.

Jolantos teigimu, R.Kvaščevičius buvo užtikrinęs, kad sumokės paties turimus 50 tūkst. Lt, o likusią sumą netrukus vėl uždirbs Švedijoje. Tačiau kartą paskambinęs telefonu jis pranešė, kad pervedė savus pinigus buto pardavėjui, bet dar trūksta 12 tūkst. Lt. Nieko nelaukusi Jolanta nuėjo į banką ir paėmusi savo santaupas atidavė R.Kvaščevičiui.

„Tuomet jis pats pasiūlė pasirašyti sutartį, jog gruodžio 23 dieną grąžins iš viso 25 tūkst. Lt, nors tuo metu tiek net nebuvo pasiskolinęs. Sutartį pasirašėme mano namuose ir, kaip suprantu, ji buvo skirta labiau mane nuraminti ir išsklaidyti abejones“, – teisme pasakojo Jolanta.

„Turint“ butą, reikia ir buitinės technikos, kuriai, pasakojo Jolanta, nebeturėjo pinigų. R.Kvaščevičius paskatino moterį pasiimti 3 tūkst. Lt. vartojimo paskolą. Dar 7 tūkst. Lt Jolanta pasiskolino iš savo brolio šeimos, nes R.Kvaščevičius įtikino, jog tokios sumos reikia perkant butą žyminiam mokesčiui sumokėti. Šiuos pinigus R.Kvaščevičius Jolantos šeimai esą žadėjo grąžinti jau kitą dieną.

Nors jau įtarė, kad yra apgaudinėjama, tačiau, bijodama prarasti pasitikėjimą, o taip pat ir paskolintus pinigus, Jolanta R. Kvaščevičiui paskolino dar 700 Lt, kurių jis prašė skyrybų dokumentams su žmona tvarkytis. Tai, kad R.Kvaščevičius yra vedęs, Jolantai buvo ne iš karto pasakyta.

Suvaidino spektaklį

„Pasiskolinau, o ne paėmiau. Teisėjau, tai yra didelis skirtumas“, – savo kaltę teisme neigė R.Kvaščevičius. Vyras paaiškino, kad pats esąs nukentėjusysis, kadangi jį apgavę darbdaviai Švedijoje, nepervedę uždirbtų pinigų, jis turėjęs įklimpti į skolas. Tačiau jų esą ne tiek, kiek suskaičiavo Jolanta B., o lygiai 25 tūkst. Lt, kaip ir nurodyta jų pasirašytoje sutartyje.

R. Kvaščevičiaus teigimu, telefonas buvęs Jolantos pavėluota dovana gimtadienio proga, o apie paskolos ėmimą jis nieko nežino, butui skolinosi ne 12 tūkst., o 10 tūkst. Lt, kitaip aiškino ir kitas aplinkybes. „O kiek iš tų pinigų tau visko pirkau“, – teisme Jolantai drėbė R.Kvaščevičius.

Bylą kontroliavusi Klaipėdos apylinkės prokuratūros prokurorė Danutė Rudienė teisme teigė, kad R. Kvaščevičiaus ir Jolantos santykių negalima vertinti kaip civilinių, tarsi susiklosčiusių tarp skolintojo ir skolininko, kaip juos teisme pateikė R.Kvaščevičius.

„Buvo vaidinamas spektaklis, be kurio nei nukentėjusioji, nei jos artimieji, nebūtų kaltinamajam patikėję tiek pinigų“, – sakė V.Rudienė.

Prokurorė priminė, kad R.Kvaščevičius teistas 17 kartų, iš kurių paskutinės dvi nusikalstamos veikos – grasinimas nužudyti ir nesunkus sveikatos sutrikdymas – buvo padarytos prieš moterį, su kuria R. Kvaščevičius gyveno ir susilaukė vaiko. Kadangi 2006 metais R. Kvaščevičius buvo teistas už nusikaltimą nuosavybei, jį galima vadinti recidyvistu. Be to, dar dvi bylos R.Kvaščevičiaus laukia Klaipėdos ir Plungės teismuose.

Teismas savo verdiktą skelbs kitą savaitę.

Originalų tekstą skaitykite „Pajūrio naujienose“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius