-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iš narkotikų platinimo pralobti sumanęs telšiškis už grotų keliaus 8 metams

Šiaulių apygardos teismas, išnagrinėjęs prokuratūros apeliacinį skundą, pakeitė pirmosios instancijos teismo išteisinamąjį nuosprendį ir kaltu dėl neteisėto disponavimo psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti pripažino 22-ejų metų telšiškį. Nuteistajam paskirta 8 metų laisvės atėmimo bausmė.
Bylos įkalčiai
Narkotikai (asociatyvi nuotr.) / Vilniaus VPK nuotr.

Bylos duomenimis, prieš kelerius metus, 2020 metų pabaigoje, 22-ejų nuteistasis prie įėjimo į vieną Telšių rajone esančią sodų bendriją perdavė 20-mečiui telšiškiui, jau anksčiau nuteistam, 90 vnt. tablečių amfetamino tolimesniam platinimui.

Nustatyta, kad kvaišalus perdavęs vyras Telšių rajone, Užgirių miške, užkasė ir taip paslėpė dar kiek daugiau nei 21 gramą amfetamino. Kvaišalus rado tyrimą atlikę policijos pareigūnai.

Praėjusių metų lapkričio 3 d. Telšių apylinkės teismas minėtą 20-metį telšiškį pripažino kaltu ir skyrė jam 2 metų laisvės atėmimo bausmę, ją atidedant 1 metams 6 mėnesiams. Bylos duomenis, nuteistasis įgytas 90 tablečių laikė ir slėpė savo namuose po lova. 22-ejų metų kvaišalus perdavęs vyras pirmosios instancijos teismo nuosprendžiu buvo išteisintas.

Prokurorė skundė tokį teismo sprendimą ir prašė nuosprendį pakeisti – išteisintą telšiškį pripažinti kaltu dėl kvaišalų platinimo ir patikslinti nuosprendyje nurodytą aplinkybę, kad jaunesnysis nuteistasis psichotropinių medžiagų įgijo būtent iš išteisinto pažįstamojo.

Šiaulių apygardos teismas, pilnai patenkinęs prokurorės apeliacinį skundą, nuteisė anksčiau išteisintą telšiškį dėl psichotropinės medžiagos platinimo ir skyrė jam 8 metų laisvės atėmimo bausmę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius