Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tikrintojai pakeliui į Tauragę iš priekabos iškrapštė 2015-ųjų laidos „Renault“

Prancūzijoje pavogtas „Renault Megane“ į Tauragę buvo gabenamas automobilvežiu tarp kitų naudotų transporto priemonių.
Vogtas automobilis „Renault Megane“
Vogtas automobilis „Renault Megane“ / VSAT nuotr.

Kalvarijos užkardos pasieniečiai sulaikė Prancūzijoje pavogtą praėjusių metų laidos automobilį „Renault Megane“, kuris į Lietuvą buvo gabenamas automobilvežiu ir turėjo pasiekti Tauragę.

Pirmadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Lazdijų rinktinės Kalvarijos užkardos pasieniečiai Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimo ribose, kelyje Suvalkai – Marijampolė, sustabdė ką tik iš Lenkijos įvažiavusį automobilvežį „Renault“ lietuviškais numeriais. Vairuotojas, 35-erių Marijampolės rajono gyventojas, gabeno naudotus automobilius.

Pasieniečiai patikrino jų dokumentus. VSAT pareigūnai pastebėjo, yra išlaužta 2015 m. pagaminto „Renault Megane“ vairuotojo durelių spynelė. Duomenys apie šią mašiną, ant kurios buvo prancūziški numeriai, buvo patikrinti informacinėse bazėse. Paaiškėjo, kad „Renault Megane“ sausio 16 d. buvo pavogta Prancūzijoje. Pirminiais duomenimis, automobilis turėjo būti nugabentas į Tauragę.

VSAT nuotr./Vogtas automobilis „Renault Megane“: išlaužta spynelė
VSAT nuotr./Vogtas automobilis „Renault Megane“: išlaužta spynelė

Dėl nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo ar realizavimo VSAT Lazdijų rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. „Renault Megane“ buvo nukeltas nuo automobilvežio ir saugomas Kalvarijos užkardoje. Vairuotojas, samdomas vienos pervežimų bendrovės vairuotojas, po apklausos paleistas. Jam pasieniečiai leido toliau gabenti automobilius, kurių dokumentai buvo tvarkingi, pasakojama pirmadienį VSAT paviešintame pranešime.

Vidaus sieną su Lenkija kontroliuojantys Kalvarijos užkardos pasieniečiai pasirinktinių patikrinimų metu patikrina apie 0,6 proc. per ją vykstančių transporto priemonių, tačiau kiekvieną savaitę nustato ir vogtų mašinų gabenimo, ir dokumentų klastočių atvejų, sulaiko dėl įvairių nusikaltimų ar pažeidimų ieškomų asmenų, išaiškina kontrabandos ir nelegalių migrantų gabenimo atvejų.

VSAT nuotr./Vogtas automobilis „Renault Megane“
VSAT nuotr./Vogtas automobilis „Renault Megane“

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius