Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 10 21 /14:12

Iš Nemuno ištrauktos skenduolės žudiko versija: ji norėjo intymių santykių, aš atsisakiau

Moters nužudymu įtariamas vyras, atvykęs iš Kupiškio, operatyviai sulaikytas. Teismas leido laikyti jį suimtą tris mėnesius.
Nužudymu įtariamas vyras atvežtas į teismą
Nužudymu Kaune įtariamas vyras atvežtas į teismą / Mariaus Vizbaro / 15min nuotr.

Iš Nemuno ištraukta nuogut nuogutėlė skenduolė iš tiesų buvo nužudyta: Kauno policija sulaikė įtariamąjį.

„Jis aiškino, kad ta moteris jį išprovokavo. Norėjo, kad jis turėtų su ja lytinių santykių...“

Spalio 18 d. apie 16.55 val. Kaune, Karaliaus Mindaugo pr., iš Nemuno upės buvo ištrauktas 34 metų moters kūnas. Ekspertams atidžiai apžiūrėjus moters kūną, įvertinus visas įvykio aplinkybes, buvo nustatyta, kad moteris galėjo būti nužudyta – ant jos kūno pastebėtos sumušimo žymės ir nubrozdinimai, kurie nebūdingi asmens susižalojimui.

Įtarus, jog buvo įvykdytas nusikaltimas, Kauno apskr. VPK Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai nedelsiant ėmėsi įtariamojo paieškos.

Po atliktų ikiteisminių tyrimo veiksmų, glaudaus Kauno apskrities policijos pareigūnų ir Kauno apygardos prokuratūros prokurorų bendradarbiavimo dėka, praėjus vos parai, buvo sulaikytas vyras, įtariamas nužudymu.

Intensyvių ir profesionalių policijos pareigūnų ir prokurorų veiksmų dėka, spalio 19 d. apie 18 val. Kaune buvo sulaikytas vyras (gim. 1992 m.), kuris įtariamas įvykdęs žmogžudystę. Jam pareikšti įtarimai pagal Lietuvos Respublikos Baudžiamojo kodekso 129 str. 1 d., dėl nužudymo.

Dėl šio, anksčiau jau 5 kartus teisto vyro, šiandien kreiptasi į teismą dėl kardomosios priemonės – suėmimo, skyrimo. Vytautui A.N. Kauno apylinkės teismas skyrė suėmimą trims mėnesiams.

Dėl jo daugkartinių nusikaltimų teismas mano, kad įtariamasis gali slėptis nuo ikiteisminio tyrimo pareigūnų, prokuroro ar teismo, skelbia BNS.

„Jis aiškino, kad ta moteris jį išprovokavo. Norėjo, kad jis turėtų su ja lytinių santykių, bet jis atsisakė“, – savo ginamojo versiją perpasakojo advokatas.

Anot įtariamąjį ginančio advokato, kupiškėnas savo kaltės neneigia. „Sudavė per galvą ir paskui įmetė į vandenį“, – nusikaltimo scenarijų įvardijo sulaikytojo gynėjas.

VIDEO: Ginamojo advokato komentaras

Taip pat teigiama, esą nusikaltėlis įtūžo ir dėl to, kad auka neva nepagarbiai atsiliepė apie jo žmoną. Pastarosios vaidmuo šioje istorijoje irgi svarbus, nors tik šalutinis. Teigiama, kad pastaroji su nužudyta moterimi buvo draugės, jie visi trys tą penktadienį Kaune linksminosi. Vyrui su žmona susipykus, pastaroji pareiškė keliaujanti namo, o vyras liko su jos drauge pratęsti vakarėlio, kol ir jiedu nesusipyko.

Ikiteisminį tyrimą kuruojantis prokuroras Virginijus Mizaras prasitarė, kad bus siekiama paskirti šiam įtariamajam psichologinę-psichiatrinę ekspertizę. „Visos tos aplinkybės nusikaltimo, jo tam tikri pasisakymai“, – motyvus vardijo prokuratūros atstovas.

VIDEO: Prokuroro Virginijaus Mizaro komentaras

„Atsižvelgiant į tai, kad iš ikiteisminio tyrimo metu surinktų duomenų matyti, jog įtariamasis iki jo sulaikymo bandė paveikti liudytojus, teismas padarė išvadą, kad yra pakankamas pagrindas manyti, kad šioje proceso stadijoje V.A.N., būdamas laisvėje, gali toliau mėginti trukdyti procesui, bandydamas paveikti liudytojus, sunaikinti ar paslėpti turinčius reikšmės tyrimui daiktus“, – rašoma teismo atsiųstame pranešime dėl griežčiausios kardomosios priemonės skyrimo.

Pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 129 str. 1 d. asmeniui įvykdžiusiam nužudžiusiam žmogų gresia laisvės atėmimas nuo septynerių iki penkiolikos metų.

Tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros 1-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius