-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iš Onkologijos instituto 34 000 litų vertės paveikslus pavogęs Artūras Žuljevas stos prieš teismą

Tyrimas dėl Vilniuje pavogtų brangių paveikslų baigtas: byla keliauja į teismą. Į kaltinamųjų suolą sodinamas jau ne kartą teistas 31 metų vilnietis Artūras Žuljevas.
paveikslas
Tapytojo Rimo Zigmo Bičiūno paveikslas

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Nusikaltimų tyrimo valdybos Nusikaltimų nuosavybei tyrimo skyriaus pareigūnai kartu su Vilniaus apylinkės prokuratūros prokurorais baigė ikiteisminį tyrimą ir perdavė teisminiam nagrinėjimui bylą dėl paveikslų vagystės iš Vilniaus universiteto Onkologijos instituto.

2013 m. balandžio 16 d. į Vilniaus policiją pareiškimu kreipėsi Vilniaus universiteto Onkologijos instituto atstovai dėl dviejų paveikslų vagystės iš Santariškėse esančio Onkourologijos poskyrio. Pradėję ikiteisminį tyrimą, pareigūnai nustatė, kad iš ligoninės fojė pavogti du Rimo Zigmo Bičiūno 1979 metais tapyti paveikslai „Žvejys pajūrio fone“ ir „Mergina su kriaušėmis pajūrio fone“.

Panaudojus įvairius kriminalinės žvalgybos informacijos rinkimo būdus, Nusikaltimų nuosavybei tyrimo skyriaus pareigūnai nustatė ir sulaikė įtariamąjį padarius šią vagystę, ne kartą teistą vilnietį Artūrą Žuljevą (gim. 1982 m.).

Nutaikęs momentą, kai fojė nebuvo pacientų ir lankytojų, nusikaltėlis peiliuku išpjovė iš rėmų ir pagrobė du iš keturių ten kabėjusių dailininko R.Z.Bičiūno nutapytų ir Onkologijos centrui padovanotų paveikslų.

Šis asmuo, besilankydamas Onkologijos centre ir nutaikęs momentą, kai fojė nebuvo pacientų ir lankytojų, peiliuku išpjovė iš rėmų ir pagrobė du iš keturių ten kabėjusių dailininko R.Z.Bičiūno nutapytų ir Onkologijos centrui padovanotų paveikslų.

Tyrimo metu buvo nustatytas ir asmuo, nusipirkęs pagrobtus paveikslus. Vilniečiui E.J., gim. 1949 m., buvo pareikšti įtarimai dėl nusikalstamu būdu gauto didelės vertės turto įgijimo. Lietuvos Respublikos Kultūros paveldo departamento specialistai įvertino ir nustatė, kad šie paveikslai turi istorinę ir kultūrinę vertę, o materialinė jų vertė sudaro 34 000 litų.

Nusikaltimų nuosavybei tyrimo skyriaus pareigūnai šiuos paveikslus grąžino Onkologijos institutui, pažymima Vilniaus apskrities VPK atstovų trečiadienį paviešintame pranešime.
Lietuvos Respublikos Baudžiamasis kodeksas už didelės vertė svetimo turto vagystę numato laisvės atėmimo bausmę iki aštuonerių metų, o už įgijimą, naudojimąsi arba realizavimą didelės vertės turto ar didelės mokslinės, istorinės ar kultūrinės reikšmės turinčių vertybių žinant, kad tas turtas ar vertybės gauti nusikalstamu būdu, numato baudą arba areštą, arba laisvės atėmimą iki ketverių metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius