Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Iš pasalų užpultas plungiškis neteko sąmonės ir danties

Į Plungės apylinkės teismą iškeliavo byla dėl nežymaus sveikatos sutrikdymo. Pernai metų spalį, kaip teigė pats nukentėjusysis, dėl keistos nuojautos, kad kažkas gali būti ne taip, užsuko apžiūrėti savo negyvenamo namo. Atvykęs į teritoriją ir nusprendęs patikrinti ūkinį pastatą, vyras gavo tokį smūgį, po kurio ne tik neteko danties, bet ir sąmonės.
Kumštis
Asociatyvi iliustracija / Wikimedia.org nuotr.

Ikiteisminio tyrimo, kuriam vadovavo Klaipėdos apygardos prokuratūros Klaipėdos apylinkės prokuratūros prokurorė Eleonora Kudriavceva metu, paaiškėjo, kad tai tas pats kaltinamasis, kuris policijos pareigūnų jau kartą buvo sučiuptas nukentėjusiojo ūkiniame pastate.

Plungės gyventojas dėl fizinio skausmo sukėlimo ar nežymaus sveikatos sutrikdymo gali būti baudžiamas viešaisiais darbais, laisvės apribojimu, areštu arba laisvės atėmimu iki vienerių metų.

Ikiteisminiai tyrimai dėl nusikalstamos veikos, numatytos Baudžiamojo kodekso 140 straipsnio 1 dalyje bei esant nukentėjusio asmens skundui, atliekami vos tris mėnesius. Anksčiau tokio pobūdžio bylos teisme buvo nagrinėjamos privataus kaltinimo bylų proceso tvarka, tad ikiteisminiai tyrimai atliekami nebuvo.

Ikiteisminių tyrimų pagal Baudžiamojo kodekso 140 straipsnio 1 dalį, gavus nukentėjusiojo ar teisėto jo atstovo pareiškimą nuo 2017 m. spalio 1 dienos pradėta daugiau nei 1 tūkst. 200. Dalis jau baigta, nagrinėjama teisme, informuoja Generalinė prokuratūra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius