Laisvas žodis nereiškia palaidas.  Prenumeratai iki - 60%
Išbandyti

Iš Rusijos kontrabanda bandyta įvežti gintaro vėrinius

Kauno teritorinės muitinės pareigūnai, Kybartų kelio poste praeitą savaitę tikrindami iš Rusijos įvažiavusio Lietuvos piliečio lengvąjį automobilį „VW Passat“, tarp asmeninių vairuotojo daiktų aptiko paslėptus ir nedeklaruotus gintaro vėrinius.
Gintaro kontrabanda
Gintaro kontrabanda / Kauno teritorinės muitinės nuotr.

Slapta gabenti gintaro dirbiniai svėrė 785 gramus, o jų vertė įskaitant ir mokėtinus mokesčius – 1579,94 eurų, pranešė muitinė.

Gintaro dirbiniai vis dar populiarūs, ir vis dar pasitaiko atvejų, kai bandoma nelegaliai juos įvežti iš Rusijos, kur jie nuperkami pigiau nei Lietuvoje.

Lietuvos muitinė primena, kad įveždami prekes į Europos Sąjungos muitų teritoriją, piliečiai turi jas nedelsdami pristatyti į muitinės nurodytą vietą.

Pasak muitinės pareigūnų, šiuo atveju pilietis atgabeno į Lietuvą privalomas pateikti muitinei prekes – 0,785 kilogramo apdoroto gintaro vėrinių – bet jų nedeklaravo ir iš viso nepateikė muitinės kontrolei, tuo padarydamas Administracinių nusižengimų kodekso 208 straipsnio 2 dalyje numatytą administracinį nusižengimą.

Gintaro vėrinių nedeklaravusiam Lietuvos piliečiui gresia bauda iki 4 tūkstančių eurų.

Dabar į Lietuvą vykstantys automobiliai su rusiškais numeriais neįleidžiami. Pagal praėjusios savaitės pabaigoje pateiktą EK išaiškinimą, į Europos Sąjungą negali būti įleisti Rusijoje įsigyti ar registruoti automobiliai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius