Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Iš Santaros klinikų pabėgęs tuberkulioze sergantis vyras visą naktį klaidžiojo gatvėmis

Vilniaus apylinkės prokuratūros prokuroras kreipėsi į teismą su pareiškimu dėl proceso užbaigimo teismo baudžiamuoju įsakymu, prašydamas iš Santaros klinikų Vaistams atsparios tuberkuliozės skyriaus pabėgusį pacientą pripažinti kaltu dėl kovos su epidemijomis ar užkrečiamosiomis ligomis taisyklių pažeidimo (pagal Baudžiamojo kodekso 277 str. 1 d.).
Santaros klinikos
Santaros klinikos / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, gegužės 12-osios vakarą Vilniaus rajono gyventojas, medicinos personalo informuotas apie tai, kad neturi teisės pasišalinti iš Santaros klinikų Vaistams atsparios tuberkuliozės skyriaus, nes serga atvira plaučių tuberkuliozės forma, savavališkai išėjo iš gydymo įstaigos patalpų.

Iki kitos dienos ryto, kol pats grįžo į ligoninę, vyriškis be jokių apsaugos priemonių klaidžiojo Vilniaus gatvėmis, taip sukeldamas pavojų kitiems asmenims užsikrėsti pavojinga infekcine liga, – praneša prokuratūra.

Ikiteisminį tyrimą atliko Vilniaus AVP komisariato Vilniaus miesto I-ojo policijos komisariato pareigūnai.

Tyrimui vadovavęs prokuroras prašo teismo Vilniaus rajono gyventojui skirti vienų metų laisvės apribojimo bausmę, įpareigojant jį per visą laisvės apribojimo laikotarpį nepasišalinti iš gydymo įstaigos ir nevartoti psichiką veikiančių medžiagų. Atsižvelgdamas į tai, kad vyriškis pripažino savo kaltę, nuoširdžiai dėl to gailėjosi ir į tai, jog baudžiamoji byla baigiama teismo baudžiamuoju įsakymu, prokuroras siūlo bausmę jam sumažinti trečdaliu ir paskirti galutinę bausmę – laisvės apribojimą aštuoniems mėnesiams.

Prokuroro pareiškimas dėl proceso užbaigimo teismo baudžiamuoju įsakymu perduotas Vilniaus miesto apylinkės teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius