-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Iš savaitgalio gaisrų suvestinės: Nemenčinės „Jumesą“ liepsnos siaubė ilgiau nei 1,5 val.

Per praėjusias tris paras ugniagesiams teko 379 kartus skubėti į gaisrus, iš jų – 257 sykius dėl  atvirosiose teritorijose kilusių gaisrų. Be to, 90 kartų ugniagesiai vyko į gelbėjimo darbus. Viename gaisrų žuvo žmogus, o jų metu buvo traumuoti 3 gyventojai. Vienas didžiausių gaisrų sekmadienį buvo kilęs Vilniaus rajono Nemenčinės gyvenvietėje įsikūrusioje medienos apdirbimo įmonėje „Jumesa“.
Degantis angaras Nemenčinėje
Degantis angaras Nemenčinėje / Įvykio liudininko Lino nuotr.

Pirmadienį Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento paviešintais duomenimis, kovo 8 d. apie 16 val., buvo gautas pranešimas apie Nemenčinėje, uždarojoje akcinėje bendrovėje „Jumesa“, kilusį gaisrą. Atskubėjus ugniagesiams, medienos apdirbimo angaras jau liepsnojo atvira liepsna – degė apie 20 kubinių metrų medienos bei medžio apdirbimo staklės. Angaras ir jo viduje buvęs turtas – sudegė. Apdegė ir priblokuotų patalpų sienos. Nuo ugnies pavyko apsaugoti džiovinimo patalpoje esančią medieną.

Visiškai užgesinti šį gaisrą gelbėtojams pavyko tik 17.41 val., o baigiamuosius darbus jie atliko ir iš Nemenčinės išvyko tik prie 20 val. vakaro.

Penktadienį, apie 16 val., kilus gaisrui Klaipėdoje, Ievos Simonaitytės gatvėje, viename iš daugiabučio namo butų, pavyko išvengti skaudžios nelaimės. Bute, kuriame kilo gaisras, be sąmonės buvo rasta aštuoniolikmetė. Ugniagesiai, atlikę dirbtinį kvėpavimą, ją atgaivino. Mergina perduota medikams. Gaisro priežastis – kambaryje, metaliniame inde smilkusios anglys, nuo karščio apsvilo kiliminė danga.

Tą pačią dieną, 17 val., Varėnos rajone, Mergežerio kaime, 50 arų plote degė miško paklotė. Gesindamas gaisrą apdegė sklypo savininkas.

Penktadienio vakare, Marijampolėje, Draugystės gatvėje, atvira liepsna degė butas, esantis daugiabučio namo antrajame aukšte. Gaisro metu išdegė virtuvė, koridorius, aprūko kambariai. Iš namo evakuota 10 žmonių. Iš jo buvo išnešti ir du garbaus amžiaus gyventojai.

Šeštadienį ryte, Šilalės rajone, Laukuvos seniūnijoje, Dargių kaime, name kilęs gaisras, nusinešė šio namo savininko gyvybę. Kai atvyko ugniagesiai, namas jau degė atvira liepsna. Gaisro metu išdegė namo vidus, apyvokos daiktai, nudegė namo stogas.

Vėlų šeštadienio vakarą, Radviliškyje, Vasario 16-osios gatvėje, gaisras įsiplieskė medinio daugiabučio namo palėpėje. Gaisro metu apdegė palėpės koridoriaus durys, sienos, dalis medinių stogo konstrukcijų. Iš mansardos buvo išvestos dvi moteris. Medikų pagalbos jos atsisakė. Įtariama, kad gaisras galėjo kilti dėl padegimo.

Sekmadienį, apie 13 val., Zarasuose, S.Dariaus ir S.Girėno gatvėje, įlūžus ežero ledui, už 100 metrų nuo kranto, skendo žmogus. Atvykę ugniagesiai, gelbėjimo rogėmis pasiekė nelaimės vietą, vyras buvo ištrauktas ir nugabentas į krantą. Atlikus dirbtinį kvėpavimą ir širdies masažą, jį pavyko atgaivinti.

Ugniagesiai prašo gyventojų atsargiai elgtis su ugnimi ir branginti savo ir kitų gyvybes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius