Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iš šešėlinės prekybos automobiliais praturtėti norėjusiam tauragiškiui – 21 tūkst. eurų bauda

Nelegaliai automobilius pardavinėjęs ir dokumentus klastojęs tauragiškis išgirdo teismo nuosprendį. Tauragės apylinkės teismas pripažino jį kaltu ir skyrė galutinę subendrintą bausmę – 21 tūkst. eurų baudą.
Kauno automobilių turgus
Asociatyvi iliustracija / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Bylos duomenimis, nuteistasis daugiau nei dvejus metus vertėsi naudotų automobilių prekyba, tačiau šios savo veiklos įteisinęs nebuvo. Vyras skelbimus apie parduodamus automobilius talpindavo į populiarų internetinį skelbimų portalą ir laikotarpiu nuo 2017 metų sausio iki 2019 metų rugsėjo pardavė ne mažiau kaip 12 įvairių gamintojų automobilių.

Šešėlyje veikęs prekeivis už parduotas transporto priemones gavo daugiau nei 61 tūkst. eurų pajamų.

Taip pat nustatyta, kad tauragiškis klastojo dokumentus. Nuteistasis kito asmens vardu apdraudė du jam priklausančius automobilius. Išsiaiškinta, kad draudimo paslaugas teikiančios įmonės darbuotojui, jis pateikė kito asmens duomenis ir sudarė draudimo sutartis.

Vyriškis, be kurio žinios jo vardu buvo sudarytos sutartys, apie jo asmens duomenų panaudojimą suprato tada, kai SMS žinute gavo informaciją apie pasibaigiantį transporto priemonės draudimą.

Šis teismo nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo gali būti skundžiamas Klaipėdos apygardos teismui.

Valstybinį kaltinimą teisme palaikė Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorė Inga Mačiulienė. Ikiteisminį tyrimą atliko Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius