-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iš slaptojo policijos automobilio nufilmuota, kaip Vilniuje siautėjo BMW, „Subaru“ ir trijų mikroautobusų vairuotojai (video)

Vilniaus apskrities Vyriausiojo policijos komisariato interneto svetainės rubriką „Dienos vaizdelis“ papuošė filmuota medžiaga pavadinimu „Pavojingas vairavimas“.
Užfiksuoti pažeidėjai
Užfiksuoti pažeidėjai / Policijos filmuotos medžiagos stop kadrai

Sostinės pareigūnai nutarė visiems parodyti, kokių chuliganiško elgesio pavyzdžių gatvėse užfiksuoja kiekvieną dieną.

Akivaizdu, kad pažeidėjai buvo filmuojami iš slaptojo policijos automobilio „VW Caddy“, nepažymėto jokiais skiriamaisiais ženklais.

Pirmiausia į pareigūnų akiratį patenka apynaujis 5-osios serijos BMW, kuris nežymiai viršydamas leistiną greitį skrieja per estakadą vadinamojo Šeškinės kalno link. BMW vairuotojas beprasmiškai nardo tarp juostų, žinoma, nerodydamas posūkių. Kalno viršuje kitas automobilis sustoja ties perėja praleisti pėsčiųjų, tuo tarpu BMW vėlgi be posūkio metasi į šoną, kad greičiau įveiktų šią kliūtį.

Netrukus policijos mašina susigretina su prabangiu sedanu ir jo vairuotojas suvokia, kad prisivairavo...

Slaptieji filmuotojai prigadino nervų ir maršrutinių taksi vairuotojams. Pareigūnai žinojo jų silpnybę – netoli sostinės Operos ir baleto teatro mikriukų vairuotojai mėgsta įveikti spūstis, keletą metrų važiuodami prieš eismą Tilto gatve.

Užfiksavę tokio pobūdžio pažeidimą, pareigūnai imdavo mikroautobusus sekti.

Maršrutinių taksi vairuotojai išsidavė, kad ne veltui nuo senų laikų daugelis jų yra laikomi užkietėjusiais kelių chuliganais. Vienas jų persirikiavo sankryžoje, kitas ant Žaliojo tilto nuplaukė į gretimą eismo juostą ir lyg niekur nieko grįžo į savąją, be to, sustojo paimti keleivių neparodęs posūkio.

Į pareigūnų akiratį Kalvarijų gatvėje pakliuvo ir vienas itin įžūlus „Subaru“ vairuotojas.

Ties viešbučiu „Holiday Inn“ buvo išsirikiavusi eilė mašinų, norinčių sukti į kairę, į Šeimyniškių gatvę. „Subaru“ vairuotojas brovėsi tarp eilių, „apsižergęs“ ištisinę liniją, aplenkė visus laukiančius ir pasuko pats pirmas.

Beje, tą patį pažeidimą buvo priversti pakartoti ir filmuojantys policininkai.

Pareigūnai dažnai pažeidžia KET dėl tarnybos specifikos, tačiau daugelis vairuotojų yra įsitikinę, jog policininkai privalo vairuoti nepriekaištingai ir visada rodyti pavyzdį kitiems eismo dalyviams.

Juolab kad KET nenumato išskirtinių sąlygų kelyje patruliams, važiuojantiems švyturėlių bei garso signalų neturinčiais slaptais automobiliais.

VIDEO: Policija filmavo chuliganišką vairavimą Vilniuje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius