-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iš Užsieniečių registracijos centro mėgino pabėgti nelegalas gruzinas

Sekmadienį vėlai vakare iš Pabradėje esančio Užsieniečių registracijos centro (URC) mėgino pabėgti čia laikinai apgyvendintas Gruzijos pilietis.
Užsieniečių registravimo centras
Užsieniečių registravimo centras / VSAT nuotr.
Temos: 1 Pabradė

Kaip informuoja Valstybės sienos apsaugos tarnyba, teritorijos perimetrą saugantys VSAT pareigūnai pastebėjo, kaip iš pastato, kuriame gyvena šalyje sulaikyti nelegalai, antrojo aukšto iššoko vyras.

Bėglį čia pat sulaikė pasieniečiai. Paaiškėjo, kad šokdamas pro langą vyras susižeidė. Gruzinas su konvojumi buvo pristatytas į Vilniaus Raudono Kryžiaus ligoninę. Čia užsieniečiui buvo nustatytas rankos lūžis. Ją sutvarsčius ir sugipsavus, vyrą pasieniečiai vėl parvežė į URC.

Pasieniečiai toliau aiškinasi įvykio aplinkybes.

37 metų Gruzijos pilietis į Užsieniečių registracijos centrą buvo pristatytas ir čia laikinai apgyvendintas nuo šių metų pradžios. Praėjusių metų rudenį vyras legaliai atvyko į Lietuvą, tačiau šalyje išbuvo ilgiau nei leidžia jo turėta viza. Gruzinas nepaisė Migracijos tarnybos įpareigojimo išvykti iš Lietuvos per nustatytą laiką, todėl buvo sulaikytas sostinėje ir teismo sprendimu apgyvendintas URC.

Šiuo metu URC apgyvendinti 163 prieglobsčio prašytojai ir nelegalūs imigrantai.

URC yra specializuotas VSAT padalinys, skirtas laikyti įstatymo „Dėl užsieniečių teisinės padėties“ nustatytais pagrindais sulaikytus užsieniečius ir teismo arba Migracijos departamento sprendimu laikinai apgyvendinti prieglobsčio prašytojus. URC dirbantys pasieniečiai atlieka tyrimus dėl užsieniečių asmens tapatybės, atvykimo į Lietuvą aplinkybių, tvarko jų apskaitą ir vykdo užsieniečių grąžinimą bei išsiuntimą iš Lietuvos.

URC yra vienintelė įstaiga Lietuvoje, skirta apgyvendinti prieglobsčio prašytojus jų prašymo dėl prieglobsčio nagrinėjimo metu bei laikyti sulaikytus nelegalius imigrantus ilgiau nei 48 val., siekiant išsiųsti juos iš Lietuvos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius